WesterloStandard
Bert Put
Het Kuipje
4969

Westerlo boekt eerste zege in play-offs na overtuigende wedstrijd tegen Standard

za 20 mei 2023 20:09
  1. 4' - Doelpunt - Maxim De Cuyper (1 - 0)
  2. 10' - Geel - Filippo Melegoni
  3. 30' - Doelpunt - Nene Dorgeles (2 - 0)
  7. 74' - Verv. Noah Ohio door Jacob Barrett Laursen
  8. 81' - Doelpunt - Nene Dorgeles (3 - 0)
  9. 83' - Verv. Edisson Jordanov door Bryan Reynolds
  10. 83' - Verv. Nene Dorgeles door Mathias Fixelles
  11. 89' - Verv. Yusuke Matsuo door Muhammed Gümüskaya
  12. 89' - Verv. Thomas Van den Keybus door Griffin Yow
Jupiler Pro League - speeldag 4 - 20/05/23 - 18:15
4'
Maxim De Cuyper
4'
1 - 0
30'
Nene Dorgeles
30'
2 - 0
81'
81'
3 - 0

Westerlo heeft tegen Standard zijn eerste zege geboekt in de Europe Play-offs. In 't Kuipje zette het zijn tegenstander makkelijk opzij. Een snelle goal van De Cuyper legde de wedstrijd al vroeg in een beslissende plooi. Zelfs twee afgekeurde goals konden het feestje van Nene Dorgeles, goed voor een tweeklapper, niet vergallen.

Westerlo - Standard in een notendop:

• Sleutelmoment: Westerlo begint bijzonder scherp aan de partij en dat resulteert al in een bijzonder snelle 1-0. Maxim De Cuyper opent de score waarna Standard op geen enkel moment een vuist kan maken.

• Man van de match: Nene Dorgeles was andermaal een gesel voor de Standard-defensie. De Malinees joeg twee keer het leer tegen de netten en zit dit seizoen al aan dertien treffers in de competitie.

• Opvallend: Westerlo heeft komaf gemaakt met een slechte statistiek. Na zeven wedstrijden zonder zege kunnen de Kemphanen nog een keer proeven van de overwinning.

Furieuze start van Westerlo

Westerlo greep Standard vrijwel meteen bij de keel. De Kemphanen vonden goed de combinatie en kwamen dan ook al erg snel op voorsprong. Nacer Chadli, die veel toevoegt aan het spel met zijn ervaring, legde het leer goed klaar voor De Cuyper. Die schrok haast zelf van zoveel ruimte in de vijandelijk zestien, maar twijfelde niet: 1-0 al na vier minuten.

Daar bleef het niet bij. Standard, met een jonge verdediging, wist niet welke gaten eerst te dichten. Nene Dorgeles fungeerde dan weer als een luis in de pels van de Rouches. Eerst kopte de Malinees op Bodart, niet veel later trapte hij voorlangs.

Het bleek slechts uitstel van executie. Westerlo kwam er na een hoekschop van de Rouches bijzonder snel uit. Het was Van Eenoo die meters maakte en de bal dan panklaar legde voor Nene Dorgeles. Dat laat die laatste natuurlijk niet liggen: 2-0.

Standard kan geen vuist maken

Met aanvallend en energiek voetbal brachten de troepen van Jonas De Roeck het Standard bijzonder lastig. Chadli en Nene scoorden nog voor de rust, maar stonden telkens buitenspel.

De match lag echter in een definitieve plooi. Niets wees erop dat Standard, net zoals Westerlo vorige week, na een dubbele achterstand nog een gelijkspel uit de brand kon slepen.

De tweede helft werd dan ook een maat voor niets. Van den Keybus legde Bodart nog het vuur aan de schenen. Het was echter Nene Dorgeles die slap verdedigen van Canak nog kon afstraffen.

Standard mag zo Europees voetbal vergeten. Westerlo heeft dan weer een eerste zege in de Europe Play-offs te pakken.

20:08

De wedstrijd zit erop. Standard mag een kruis maken over Europees voetbal voor volgend seizoen. Het kon op geen enkel moment een vuist maken tegen een sterk Westerlo. In de tweede helft scoorde Nene Dorgeles nog een tweede keer: 3-0.

90+1'

87'

We naderen zo stilaan de slotfase in deze partij die helemaal gespeeld is. Van den Keybus vuurt nog een keer een schot af, maar Bodart staat dit keer pal.

82'
Nene Dorgeles legt zijn tweede van de avond in het mandje: 3-0
81'

Nene Dorgeles zorgt dan toch voor de 3-0!

Standard ligt nu helemaal tegen het canvas. Een diepe bal van Van den Keybus lijkt eerst wat verloren te gaan, maar Canak verkijkt zich op die pass. Nene Dorgeles neemt het geschenk in dank aan en beslist zo de partij.

74'
74'

De tweede helft heeft veel minder om het lijf dan de eerste.

Bert Sterckx bij Radio 1
72'

Er moet een klein mirakel gebeuren als Standard nog in de running wil blijven voor een Europees ticket. Nu komen de Rouches toch op de proppen met een kans. Ohio kopt ver naast.

71'
69'

Het tempo is wat uit de wedstrijd verdwenen. We krijgen enkele slordige fases na elkaar waardoor het moeilijk wordt om kansen in elkaar te knutselen.