Ga naar de inhoud
Boniface is blij met de gelijkmaker.

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Antwerp
47
6
3
1
2
10
8
2
KRC Genk
46
6
2
2
2
10
10
3
Union
46
6
2
2
2
8
8
4
Club Brugge
36
6
2
4
0
10
12
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Antwerp
7
3
2
0
1
6
4
2
KRC Genk
5
3
1
0
2
6
4
3
Union
3
3
1
2
0
4
5
4
Club Brugge
3
3
1
2
0
4
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Antwerp
4
3
1
1
1
4
4
2
KRC Genk
3
3
1
2
0
4
6
3
Union
5
3
1
0
2
4
3
4
Club Brugge
3
3
1
2
0
6
7
KRC GenkUnion
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Jonathan Lardot
stadion
Cegeka Arena
toeschouwers
21455

Union trekt nek aan nek met Antwerp ultiem titelgevecht in na draw tegen Genk

 zo 21 mei 2023 19:11
KRC Genk
einde
1-1
Union
  1. 13' - Doelpunt - Mark McKenzie (1 - 0)
  2. 39' - Doelpunt - Victor Boniface (1 - 1)
  3. 44' - Geel - Christian Burgess
  1. 52' - Geel - Oussama El Azzouzi
  2. 68' - Verv. Yira Sor door Bilal El Khannous
  3. 68' - Verv. Toluwalase Emmanuel Arokodare door Mbwana Samatta
  4. 73' - Verv. Simon Adingra door Yorbe Vertessen
  5. 73' - Verv. Lazare Amani door Cameron Puertas
  6. 85' - Verv. Victor Boniface door Gustaf Nilsson
Jupiler Pro League - speeldag 4 - 21/05/23 - 18:31
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
13'
Mark McKenzie
13'
Mark McKenzie
1 - 0
39'
Victor Boniface
1 - 1
Victor Boniface
39'

Met een gelijk aantal punten de twee slotmatchen in. Na een gelijkspel in Genk trekt Union nek aan nek met Antwerp richting de finish. McKenzie opende vroeg de score, maar Boniface zorgde met een geweldige goal voor de cruciale gelijkmaker. In de slotminuten zagen beide ploegen een winnende treffer naast belanden. Genk lijkt de titeldroom nu te mogen opbergen, toch? Antwerp kan volgend weekend kampioen zijn met een zege in de rechtstreekse clash tegen Union.

Genk - Union in een notendop

  • Sleutelmoment: In de toegevoegde tijd leveren uitglijders aan beide kanten nog bijna een doelpunt op. Moris is maar wat blij dat Samatta voorlangs mikt en Cuesta ziet opgelucht hoe Vertessen hard in het zijnet mikt.
 
  • Man van de Match: Vorige week was Christian Burgess de grote man met twee goals, vandaag zat hij Genk op een heel andere manier dwars. Hij had al rood kunnen krijgen in de eerste helft en ontsnapte in de tweede een paar keer aan een tweede geel, maar mocht blijven staan en was met zijn présence cruciaal voor Union.
 
  • Opvallend: Mike Trésor schilderde de 1-0 piekfijn op het voorhoofd van McKenzie. Hij verzamelde dit seizoen maar liefst 23 assists. Sinds die statistiek wordt bijgehouden, deed niemand ooit beter in de Jupiler Pro League.

Trésor schildert terwijl Union smost

Genk-coach Vrancken wilde een feller Genk zien dan vorige week in het Dudenpark, en hij kreeg waar hij om had gevraagd. Misschien ook deels geholpen door de afwezigheid van Teuma, want de aanvoerder van Union was tijdens de opwarming geblesseerd uitgevallen.

 

Ondanks de Genkse druk versierde Union de eerste echte kans. Vandevoordt moest een volley van de vrije Adingra keren. Ook de bezoekers lieten steken vallen in de dekking. McKenzie mocht zomaar inlopen op een vrijschop van Trésor en buffelde de 1-0 voorbij Moris. Het was de vierde goal in vijf matchen voor de Amerikaanse verdediger.

 

Terwijl de adrenaline nog door zijn lijf gierde, liet McKenzie zich vangen door Adingra. Opnieuw was daar een uitstekende Vandevoordt om redding te brengen. Union bleef druk ontwikkelen, maar morste met zijn kansen. El Azzouzi en opnieuw Adingra, allebei ongedekt, kopten veel te zwak.

Slot gaat erop na 1-1 van Boniface

De tot dan vrij onopvallende Boniface toonde zijn maats de weg. Hij kapte vlotjes McKenzie uit en fusilleerde Vandevoordt met een raket in de korte hoek. Toch kwam Union voor de rust nog goed weg. Burgess beging net buiten de zestien een gemene overtreding en mocht met geel absoluut niet klagen.

 

Na de rust bouwden beide ploegen meer zekerheid in. De ruimtes werden kleiner en de duels bitsiger. Burgess zocht herhaaldelijk het randje op en ging er een paar keer over, maar scheids Lardot hield zijn rode kaart onbegrijpelijk op zak. Union nam duidelijk vrede met een gelijkspel. Daarmee hield het alles in eigen handen en was Genk nagenoeg uitgeschakeld in de titelstrijd.

 

Pas in de toegevoegde tijd kwam de zaak weer los. Het spel slingerde heen en weer en beide ploegen kregen via hun invallers nog de kans om de zege te pakken. Samatta maakte bijna een wereldgoal na een misrekening van Moris en Vertessen kon een geschenkje van Cuesta niet helemaal uitpakken.

Gerelateerd:

Hrosovsky: "Mathematisch kan het nog"

  • Patrik Hrosovsky kon zijn ontgoocheling moeilijk verbergen. "Een analyse maken is moeilijk", zei de middenvelder van Genk. "Het was een goede match met kansen voor beide ploegen. We wilden iets tonen na vorige week, maar de omstandigheden waren moeilijk. We hebben alles geprobeerd, maar het was niet genoeg." De titel lijkt weg voor Genk. "Mathematisch kan het nog. Er resten nog twee matchen en we hebben drie punten achterstand", probeerde de Slovaak de moed erin te houden.
  • Victor Boniface was gelukkiger met het gelijkspel. "Ik vind het een goed resultaat. Je mist een paar kansen en je scoort er een paar, dat is voetbal", filosofeerde de Union-spits. "Bij mijn goal was hard schieten de enige optie die ik had, voor het geval de doelman de bal nog zou aanraken."
  • Dan was Loïc Lapoussin iets kritischer. "Ik had liever gewonnen. We hadden er de kansen voor, maar de efficiëntie ontbrak." Na de rust zakte Union wat in. "Ik raak graag vaker de bal, maar niet alle wedstrijden lopen zoals ik het wil. Ik doe alles om de ploeg te helpen."

Persconferentie en reacties na de match:

Fase per fase

90+8' tweede helft
90+8'

Einde!

Genk en Union delen na een echte nagelbijter van een topper de punten. Daar is vooral Antwerp tevreden mee.

90+6'

Cuesta stopt met voetballen en gunt Vertessen zo een kans, maar die knalt de bal in het zijnet.

90+4'

Bijna een wereldgoal!

Moris loopt te ver uit zijn doel en dat heeft Samatta gezien. Vanaf de zijlijn probeert hij de Luxemburgse doelman te grazen te nemen en zijn schot vliegt heel nipt voorlangs.

90+2'

Het wordt hier bijzonder nerveus. Eén foutje kan nu fataal zijn, dat beseffen Genk en Union maar al te goed.

90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90'

Nieuwkoop keilt een voorzet de tribune in. Zijn vat lijkt leeg.

88'

Steeds vaker heeft Union vervelende foutjes nodig om Genk af te stoppen. Lapoussin vloert eerst Paintsil en verderop in de aanval duwt Nieuwkoop Trésor tegen het gras.

87'

Union is tevreden met een punt, zoveel is duidelijk.

Stef Wijnants
86'
86'

Boniface steelt tijd bij zijn wissel, tot groot ongenoegen van Hrosovsky. Die probeert hem sneller naar de zijlijn te schreeuwen.

84'

Slotfase nadert

De spanning is te snijden in de Cegeka Arena, ook al is de kwaliteit van het voetbal ferm gedaald in de tweede helft. Beide ploegen mogen nog geloven in de overwinning.

82'

Nu ligt Burgess op zijn rug met krampen. Populair maakt hij zich niet.

81'

Burgess drijft Paintsil naar buiten en zorgt ervoor dat de Ghanees de bal over de achterlijn tikt. Zijn juichende gebaren doen de Genkse fans koken.

80'
79'

Burgess mag blijven

Iedereen verwacht een tweede gele kaart voor Burgess, inclusief de Engelsman zelf, maar Lardot vindt zijn overtreding op Samatta niet zwaar genoeg. Onbegrijpelijk!

77'

In Antwerpen bidden ze dat het bij 1-1 blijft.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.