90+10'
    Cisse Sandra
    1 - 3
    90+10'

Ruim een uur lang leek Union op weg naar een sprookjestitel. Tot een onbekende Japanner uit het niks de gelijkmaker scoorde voor Club Brugge. Een dreun waar de Brusselaars niet meer van recht konden krabbelen. Blauw-zwart, dat zijn sportieve plicht dus meer dan vervulde, scoorde zelfs nog de 1-2 en 1-3. Weg titel voor Union.

Union-Club Brugge kort samengevat:

• Sleutelmoment: In de 88e minuut gunt Rik De Mil de Japanner Shion Homma nog een paar minuten. Een cruciale wissel in de titelstrijd, zo blijkt vijf minuten later.

• Man van de Match: Door de titelstress acteerden alle Union-spelers onder hun normale niveau. Met een doelpunt en een assist werd Homma op korte tijd nog de matchwinnaar.

• Opvallende statistiek: Net op het moment dat ze kampioen kunnen worden, heeft Union voor het eerst dit seizoen een wedstrijd verloren waarin het op voorsprong kwam.

Union geeft zekere titel weg in het slot

Shion Homma.

Vorige week mocht de 22-jarige Japanner een minuutje debuteren tegen KRC Genk, in het Dudenpark zou hij de titelstrijd bijna in zijn eentje doen kantelen in het voordeel van Antwerp.

Union had nochtans alles in eigen handen nadat Simon Adingra er meteen na de rust verdiend 1-0 van had gemaakt, zeker omdat Genk in eigen huis tot twee keer toe op voorsprong kwam tegen Antwerp.

De thuisploeg drukte na de openingstreffer niet meer door en daar zou het spijt van krijgen. Victor Boniface, duidelijk niet op niveau, kreeg 20 minuten voor tijd nog een uitstekende schietkans, maar kruiste iets te veel.

Nadien trok Union terug en waren het de Brugse jonkies die zichzelf wilden tonen aan hun volgende trainer. Homma, ingevallen in de 88e minuut, dompelde het Dudenpark in diepe rouw met een doelpunt en assist voor Noa Lang. Union ging van de hemel naar de hel met de titel voor het grijpen.

In Genk waren ze hun vijfde landstitel al aan het vieren, maar dat was zonder Toby Alderweireld gerekend. Met een fenomenale knal bezorgde hij de club van zijn hart een eerste titel sinds 1957.

Wat een slot van de competitie, met Antwerp dan toch nog als kampioen!