Jupiler Pro League - speeldag 6 - 26/08/22 - 20:47
58'
Casper Nielsen
1 - 3
58'

Club Brugge heeft op het veld van Charleroi een derde zege op een rij geboekt. Blauw-zwart moest snel achtervolgen, maar rechtte al even snel de rug en stond nog voor rust op voorsprong. Erna deed Casper Nielsen de boeken dicht met een knap afstandschot. Club pakt zo 9 op 9 en klimt voorlopig naar de leiding.

Charleroi - Club Brugge in een notendop

• Man van de match: Hans Vanaken is de speler die dit Brugge doet draaien. Na een moeilijk eerste kwartier stond de sterkhouder recht. Bij de gelijkmaker zorgde hij voor de assist, even later zette hij met een mooie kaats de aanval voor de 1-2 in. Eervolle vermelding voor Jutgla, die twee keer mooi kon afwerken.

• Sleutelmoment: Op vier minuten tijd keerde Club Brugge de situatie om, telkens is het de meedogenloze Jutgla, die de kansen afmaakte voor zijn ploeg. Charleroi was sterk voordien, maar werd op zijn plaats gezet.

• Opvallend: Boyata startte niet tegen Charleroi, maar kreeg van Hoefkens toch 15 minuten de kans om te wennen aan de Jupiler Pro League.  Sylla mocht doorschuiven naar de flank en scoorde - al ware het niet voor buitenspel - de 1-4.

Club rijdt op diesel

Een wedstrijd zoals het een landskampioen betaamt, of toch na twintig minuten. Daarvoor was Charleroi sterker en kon het ook scoren. Mignolet duwde een voorzet recht in de voeten van Morioka, die maar binnen te tikken had.

Eens de oefenronde voorbij, besloot Club Brugge te beginnen voetballen. In het tweede kwart greep het Charleroi bij de keel en liet niet meer los. Inzetten deed het met een mooie combinatie en een onzelfzuchtige Hans Vanaken voor de 1-1 van Jutgla.

De 1-2 kwam opnieuw van Spaanse voet, nadat de thuisverdediging was blijven wijken. Jutgla kreeg een vinger, nam een arm en kapte een verdediger kinderlijk uit, voor hij de bal onhoudbaar voorbij Koffi knalde.

Charleroi mist cruciale kansen

Na de rust probeerde Still met een aanvallende wissel nog tegen te stoten. Nieuwkomer Gholizadeh zorgde wel voor dreiging en kansen, maar kon zijn mogelijkheden niet afmaken. Een sterke Mignolet stond opnieuw in de weg.

Charleroi miste kansen en kreeg toen uiteraard niet veel later het deksel op de neus. Jutgla zette zich goed door, legde af op Skov Olsen, die op zijn beurt Nielsen bediende. Die schoot vanaf een flinke 20 meter de 1-3 op het bord.

Alle eer aan Charleroi dat met durf bleef voetballen en met een schot van Heymans op de paal nog héél dichtbij een aansluitingstreffer kwam. Aan de overkant kon Cyle Larin de twijfels opnieuw niet van zich afschudden. Alleen op weg naar Koffi vergat hij te scoren.

De landskampioen klimt na het matige begin met een 9 op 9 naar een voorlopige eerste plaats. Charleroi daarentegen blijft achter met 9 op 18 en begint niet goed aan een reeks van vier moeilijke wedstrijden.

Carl Hoefkens (coach Club Brugge): "We startten moeizaam, Charleroi had haar huiswerk ook goed gemaakt, ook bij de goal. De manier waarop we ons de eerste helft herpakken was zeer goed. De ploeg groeit, maar dat wisten we vooraf, dit is het werk van heel de club."

Edward Still (coach Charleroi): "Onze wedstrijd was niet slecht. We wisten bij de 1-0 dat er veel ruimte was in de rug van Mata. Dat was een ideale start maar misschien waren we daarna iets te enthousiast. We hebben de wedstrijd daarna niet afgesloten en dat is jammer.  Alle drie hun doelpunten zijn fouten van ons en er is te veel kwaliteit in de ploeg van Brugge."

Casper Nielsen (Club Brugge): "Het was een moeilijke wedstrijd dus blij met de drie punten. We moeten wel beter worden in de bal bijhouden en simpel spelen. Maar er zijn veel nieuwe spelers, er is een nieuwe speelstijl dus dat heeft  tijd nodig. Hopelijk blijft het beter gaan."

Joris Kayembe (Charleroi): "We spelen een goede match over het algemeen, je ziet het ook aan het publiek dat blij is. We verdienen om de match te winnen. Een gemiste kans, we hadden meer kansen dan Brugge en verdienden de gelijkmaker en de winst."

22:34

Jasper Vergoote maakt een einde aan de wedstrijd. Charleroi begon in eigen huis moedig en kwam zelfs op voorsprong maar daarna nam de landskampioen over. Twee keer Jutgla voor de rust zorgde voor aangename ruststand voor blauwzwart. Casper Nielsen maakte het in de tweede helft af met een mooi afstandsschot.

90+1'

89'

1-4 afgekeurd

Ibrahima Sylla scoort na een goede combinatie maar ziet zijn doelpunt door de neus geboord. Hij stond overduidelijk buitenspel.

87'

Larin laat het liggen

Cyle Larin kan op weg naar doel en naar zijn eerste doelpunt voor Club Brugge maar het duurt allemaal te lang. Weg kans.

84'
82'

Mignolet redt

Bijna is daar toch de aansluitingstreffer. Een hoge voorzet gaat voorbij iedereen, behalve Mbenza. Zijn schot stuit op het stevige en goed geplaatste rechterbeen van Simon Mignolet.

79'

Hoefkens gunt Boyata zijn eerste speelminuten. Hij komt in de plaats van Skov Olsen, die af mag koelen op de bank.

76'

Tchatchoua en Meijer geveld

Vergoote pauzeert het spel na een kopduel op de flank. Tchatchoua en Meijer sprongen naar dezelfde bal maar botsten niet zacht tegen elkaars hoofd.

74'

Skov Olsen stoort

Brugge lijkt de drie punten al op zak te hebben maar Skov Olsen heeft zin om nog wat olie op het vuur te gooien. Voor de derde keer op enkele minuten zoekt hij onnodig confrontatie op met tegenstanders.

70'

Kayembe speelt ondanks de achterstand een heel goede wedstrijd, nu weer dribbelt hij langs drie Bruggelingen. Zijn voorzet komt niet aan.

70'

Club controleert

Een kussen van twee doelpunten lijkt genoeg voor Brugge, dat de voet van de gas genomen heeft. Geen te grote inspanningen meer doen, lijkt de boodschap.

66'

Charleroi weet dat dit een ploeg is van een ander kaliber dan die waar het de afgelopen week van gewonnen heeft.

Bert Sterckx op Radio 1
62'

Charleroi geeft niet op maar blijft zo de deur achteraan openzetten, Brugge blijft dreigen.

60'
57'

Nielsen aan de overkant!

Als je de kansen hebt, moét je scoren. Zeker tegen de landskampioen. Na al het moois voor de goal van Mignolet kan Nielsen op aangeven van Skov Olsen aanleggen. Koffi is kansloos.