1. 52' - Geel - Ameen Al-Dakhil
    Jupiler Pro League - speeldag 6 - 27/08/22 - 20:45

STVV heeft de goede vorm te pakken. Na de uitzege tegen KV Oostende vorig weekend ging KV Mechelen nu voor de bijl. Invaller Gianni Bruno was de uitblinker met 2 goals.

STVV - KV Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: Bruno staat amper op het veld wanneer hij een kwartier voor het einde STVV op voorsprong brengt. Thoelen kan een pegel van Koita nog pareren, maar tegen de herneming van Bruno is de Mechelse doelman kansloos. De bezoekers komen de klap niet meer te boven.

• Man van de match: Invallen, scoren en je met je tweede van de avond helemaal tot matchwinnaar ontpoppen. Gianni Bruno schreef vanavond een sprookje op Stayen. Een gouden wissel van Bernd Hollerbach.

• Opvallend: Drie goals, dat hebben ze bij STVV al even niet meer meegemaakt. In de vorige 5 wedstrijden kon STVV maar 3 keer scoren en in geen enkele wedstrijd trof het meer dan 1 keer raak. Tot vanavond dus.

Betere spel voor STVV, kansen voor KV Mechelen

STVV kon dit seizoen nog niet winnen voor eigen volk en wou daar duidelijk verandering in brengen. De Truienaars schoten fel uit de startblokken, KV Mechelen moest de wedstrijd ondergaan. Maar STVV kocht weinig tot niks met het dominante spel, concrete doelkansen waren er nauwelijks.

Een lusteloos ogend KV Mechelen kwam al helemaal niet in de buurt van het doel. Pas na bijna een halfuur moest Schmidt dan toch eens in actie komen op een verre, lage knal van Da Cruz. Ook de tweede bal tussen de palen was van de bezoekers, Schmidt stond ook pal op een poging van Schoofs.

Zo waren de beste kansen uiteindelijk toch voor KV Mechelen, ook al legde STVV de beste combinaties op de mat. Kort voor de rust dan toch eindelijk een halve kans voor de thuisploeg. Een lage voorzet van Leistner kwam met wat meeval bij Okazaki en die frommelde de bal vanuit een scherpe hoek op de buitenkant van de paal.

Gouden wissels bezorgen STVV drie punten

De tweede helft had meer in petto. Na nog geen tien minuten mocht Hairemans zijn kunnen tonen op een vrije trap en met een heerlijke plaatsbal liet hij Schmidt kansloos achter. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Wouters liet zich aftroeven door de doorgebroken Hayashi en die lokte slim een penalty uit. Kagawa faalde niet en maakte zijn eerste voor STVV: 1-1.

Beide ploegen hielden elkaar nadien in evenwicht. Een gelijkspel leek in de maak, maar daar beslisten invallers Koita en Bruno anders over. Thoelen kon een pegel van Koita nog pareren, maar de pas ingevallen Bruno was er als de kippen bij om in de herneming van dichtbij te scoren. Gouden wissels van Bernd Hollerbach.

KV Mechelen kon in de slotfase geen vuist meer maken. Integendeel, in de extra tijd maakten Koita en Bruno opnieuw het mooie weer voor STVV. Een schot van Koita werd nog afgeblokt, maar Bruno kon weer profiteren in de herneming en mikte zijn tweede van de avond in de draai voorbij Thoelen.

Schoofs: "We moeten echt stoppen met die onnozele fouten"

• Rob Schoofs (KV Mechelen): "Het is frustrerend voor ons, maar STVV heeft verdiend gewonnen. Wij waren echt niet goed vandaag. We kwamen op voorsprong en gaven het net als vorige week weer weg. Het was een domme penalty aan de zijkant van de zestien, het zijn altijd onnozele fouten en die kosten ons heel veel. We moeten daar echt mee stoppen, want zo wordt het moeilijk om punten te pakken. Ik heb de beelden van de penaltyfase nog niet gezien, maar het zijn fases waar we het beter moeten doen. Vorige week deden we hetzelfde aan de rand van de zestien. Je kan er ook achter blijven en de scheidsrechter geen kans geven om te fluiten. Zij kwamen daardoor terug in de wedstrijd en wij gooiden onze voorsprong zomaar weg. Dat is jammer, in een moeilijke wedstrijd tegen een heel goede ploeg. Defensief moeten we gewoon beter doen, zowel individueel als als ploeg. We maken daar te veel fouten."

• Shinji Kagawa (STVV): "Eindelijk mijn eerste doelpunt. Ik ben zo blij dat het team deze wedstrijd gewonnen heeft en dat ik daarin mijn bijdrage kon leveren. We speelden goed en hadden de wedstrijd 90 minuten onder controle. Dit is een verdiende overwinning. Het is fijn om met Okazaki samen te spelen, maar hij heeft nog tijd nodig omdat hij de voorbereiding gemist heeft. Hij zal alleen maar beter worden. We hebben al over de derby tegen Genk gesproken, dat wordt een heel belangrijke wedstrijd."

• Danny Buijs (trainer KV Mechelen): "We hadden vorig jaar gigantisch veel tegengoals en nu na 6 wedstrijden zitten we weer aan elf. Als je ziet hoe makkelijk die tegengoals vallen, dan moet je er zelf zoals vorige week 4 à 5 maken om te winnen. Dat is heel pijnlijk voor het hele team. Het is ook individueel bij een aantal jongens een aandachtspunt. Het niveau moet gewoon omhoog, zo simpel is het. Het was vanavond een matige wedstrijd die geen winnaar verdiende. Beide ploegen hadden grote moeite om voetballend tot grote kansen te komen. Na 6 wedstrijden hebben we nu al 3 discutabele penalty's tegen gehad en 0 voor. Dat zijn gewoon feiten. Maar het was niet goed vandaag, dat weten we allemaal."

• Bernd Hollerbach (trainer STVV): "We hebben een sterke wedstrijd afgewerkt, met veel tempo. We hebben vanaf het begin met veel druk naar voren gespeeld en meteen getoond dat we wilden winnen. Ook de mentaliteit van de spelers was vandaag fantastisch. Ik moet mijn team feliciteren, Gianni Bruno heeft het ook bijzonder sterk gedaan. Ik ben blij dat ik zo iemand kan inbrengen."

90+6'

Na de eerste uitzege vorige week, heeft STVV nu ook zijn eerste thuiszege te pakken. Hairemans opende nog knap de score voor KV Mechelen, maar Kagawa bracht STVV vanaf de penaltystip weer langszij. Invaller Bruno maakte een kwartier voor het einde het verschil voor de thuisploeg en zette in de extra tijd de puntjes nog eens op de i met zijn tweede van de avond.

90+5'

Bruno met zijn tweede!

Bruno zet de kers helemaal op de taart! Een schot van Koita wordt nog afgeblokt, maar de bal valt voor de voeten van Bruno. Die werkt in de draai zijn tweede van de avond in doel.

90+2'

90+1'

Wat een invalbeurt voor Bruno! Hij staat amper op het veld of hij treft al raak! Thoelen kan een verre knal van Koita, ook al een invaller, nog pareren, maar Bruno kan in de herneming van dichtbij wel scoren.

90+1'

5 minuten extra

Het is toch nog even volhouden voor STVV. We tellen er ruim 5 minuten bij. Kan KV Mechelen daarin nog iets klaarmaken?

88'

Niet KV Mechelen, maar STVV komt nog eens opzetten. Okazaki laat een lage voorzet van Hashioka passeren en zo werkt Peyre de bal bijna nog in eigen doel.

85'

De tijd begint te dringen voor KV Mechelen. Raemaekers wordt nog in de ploeg gedropt voor Hairemans.

81'

Brüls mag een punt zetten achter zijn wedstrijd, hij wordt vervangen door Boya. Bij KV Mechelen komt Hernandez in de ploeg voor Oum Gouet.

77'
    76'

Gouden wissel voor STVV

73'

Bruno mag het slotkwartier volmaken voor STVV. Voor Hayashi, die slim de penalty uitlokte, is de wedstrijd voorbij.

69'

Beide ploegen houden elkaar in evenwicht, al lijkt STVV toch net iets gretiger. Kan het, gesteund door de thuissupporters, alsnog het laken naar zich toe trekken? Of schakelt KV Mechelen nog een versnelling hoger?

64'

Zowel bij STVV als KV Mechelen achten ze de tijd rijp voor een wissel. Koita valt bij de thuisploeg in voor Van Dessel, Ngoy neemt bij de bezoekers de plaats in van Da Cruz.

62'

STVV heeft de smaak te pakken en probeert KV Mechelen achteruit te duwen. Hayashi kan besluiten vanaf het halve maantje, maar is te veel uit evenwicht en mikt ruim naast.

58'
    57'

Kagawa brengt STVV langszij

Kagawa stuurt Thoelen de verkeerde kant uit en zo komt STVV wel bijzonder snel na de tegengoal weer op gelijke hoogte. Alles te herdoen op Stayen!

56'

Penalty!

De bal gaat op de stip voor STVV! Hayashi is Wouters te snel af op een diepe bal van Janssens en wordt in de zestien ogenschijnlijk onderuit gelopen door de invaller. Penalty, oordeelt scheidsrechter Smet. De herhaling leert dat Hayashi het wel bijzonder sluw aangepakt heeft, maar de VAR grijpt niet in.