Eupen klautert uit het dal, Tuur Dierckx mist strafschop in extra tijd

2. 68' - Verv. Lyle Foster door Halil Akbunar
  3. 75' - Geel - Halil Akbunar
  4. 90+2' - Geel - Stef Peeters
Jupiler Pro League - speeldag 6 - 28/08/22 - 21:00

Na 2 thuiszeges heeft Westerlo voor het eerst schipbreuk geleden in Het Kuipje. Eupen-doelman Moser ontpopte zich tot matchwinnaar. Hij redde in de extra tijd een strafschop van Tuur Dierckx.

Westerlo - Eupen in een notendop:

• Man van de match:  Eupen-doelman Lennart Moser is de logische uitblinker. De Duitser ontpopte zich tot matchwinnaar door de penalty van Tuur Dierckx in blessuretijd te redden.

• Sleutelmoment: Bijna een ijskoude douche voor Eupen. Diep in de toegevoegde tijd kreeg Westerlo nog een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen, maar doelman Moser ranselde een penalty van Dierckx uit zijn kooi.

• Statistiek: Na 11 maanden  kan Eupen eindelijk nog eens buitenshuis winnen. De laatste keer was in september toen Beerschot voor de bijl ging in Antwerpen. Vandaag komt er dus een einde aan de reeks van 14 uitwedstrijden zonder zege.

Gesloten partij breekt in het slot toch open

Na een 4-2 zege tegen Standard en de 5-4 kraker tegen KV Mechelen, kregen de fans van Westerlo vandaag een ander schouwspel voorgeschoteld.

In het duel tegen Eupen was het namelijk speuren naar doelgevaar en kansen. Eupen was de betere ploeg en had de meeste intenties, maar beide ploegen speelden weinig tot niets bij elkaar.

Het meest memorabele moment van de eerste helft was jammer genoeg de (zware?) blessure van Westerlo-speler Bernat. De Slovaak moest na een duel met de brancard van het veld worden gedragen.

Ook in de tweede helft leek de match lange tijd af te stevenen op een zoutloos gelijkspel. Opnieuw was Eupen de betere ploeg, maar echt doelgevaar kwam er nauwelijks.

Maar het venijn zat in de staart. Een perfecte aanval van de uitploeg kwam via Peeters in de voeten van Nuhu en de Ghanees schilderde de bal voorbij Bolat in doel. Een verdiende voorsprong voor Eupen.

De euforie was van korte duur, want enkele minuten legde scheidsrechter Visser de bal op de stip voor Westerlo.

Diep in toegevoegde tijd kreeg Tuur Dierckx zo de uitgelezen kans om de bordjes weer gelijk te hangen, maar doelman Moser had een geweldige redding in huis en bezorgde Eupen zo de 3 punten.

Eupen klimt dankzij deze overwinning uit de degradatiezone en heeft nu evenveel punten als Westerlo.

Westerlo-trainer De Roeck: "We speelden onze minste wedstrijd van het seizoen"

Rune Paeshuyse (Eupen): "Ik had veel stress voor de wedstrijd., maar na een paar goeie ballen ebt die stress ook wel weg. De trainer wou vandaag een reactie zien en ik denk dat we dat hebben getoond. Een clean-sheet is bovendien ook heel belangrijk voor ons in de strijd tegen degradatie. Dit is een geweldig debuut."

Rubin Seigers (Westerlo): Het is een teleurstellende avond voor ons geworden. We verliezen voor de tweede week op rij, maar ons voetbal was vandaag ook niet goed genoeg."

Bernd Storck (Trainer Eupen): "We hebben vandaag een heel goede prestatie geleverd. We speelden geconcentreerd en als een team. We verdienen deze overwinning."

Jonas De Roeck (Trainer Westerlo): "We speelden vandaag onze minste wedstrijd van het seizoen. We namen te weinig initiatief en onze balcirculatie was te traag. We blijven achter met 6 op 18, maar we hadden misschien iets meer verdiend. Op het einde van het seizoen komt dat nog wel terug in evenwicht."

22:57

EINDE: 0-1

Geen kans meer voor Westerlo, Lawrence Visser fluit af. De wedstrijd eindigt in het voordeel van Eupen. 0-1.

90+4'

We zitten in het absolute slot van de wedstrijd. Krijgt Westerlo nog een kans?

90+3'
penalty gemist
0-1
90+2'

Moser pakt de bal

Geen gelijkmaker! Moser ranselt de bal van Dierckx uit zijn kooi. Wat een ontlading bij de Eupen-spelers.

90+2'
90+1'

90'

Penalty voor Westerlo! Magnée krijgt de bal tegen zijn arm in de zestien en Visser legt de bal na een aarzeling op de stip. De VAR bekijkt de beelden, maar gaat akkoord met Visser.

86'

Westerlo zal nog vol aan de bak moeten als ze nog een puntje uit de brand willen slepen. Eupen kan de kostbare 3 punten goed gebruiken en plooit terug.

84'

0-1!

Daar is dan toch de goal! Een mooie aanval wordt bekroond door Nuhu. Een lange cross-pass van Peeters wordt door de Ghanees netjes aangenomen en Nuhu krult de bal knap voorbij Bolat.

79'

Eupen blijft de ploeg die het meeste aanspraak maakt op een doelpunt. Christie-Davies legt aan, maar zijn schot wordt afgeweken. De daaropvolgende hoekschop draait nergens op uit.

75'
73'

Het wedstrijdbeeld is eigenlijk niet veranderd en zo naderen we stilaan het slotkwartier. Kan een ploeg het spel nog openbreken?

68'
67'

Een afvallende bal komt de richting van Charles-Cook uit. De Brit kan uithalen, maar ziet zijn schot voorlangs gaan. De grootste kans van Eupen in de tweede helft.

65'

Van Eenoo moet gewisseld worden

Lukas Van Eenoo moet gaan zitten en doet de aanvoerdersband al uit. Dat voorspelt weinig goeds. Jonas De Roeck zal moeten zijn bank nog eens moeten aanspreken.

58'

Een verre uittrap van Bolat wordt mooi meegenomen door Foster. De spits kan eens stevig uithalen en stuit op de vuisten van Moser. Een eerste kans van deze tweede helft.