78'
Benno Schmitz
3 - 2
78'

Borussia Dortmund is op bezoek in Keulen tegen zijn derde nederlaag van het seizoen aangelopen. Met basispion Thomas Meunier en invaller Thorgan Hazard gingen de Borussen met 3-2 onderuit, waarmee ze de leidersplaats in de Bundesliga laten liggen.

Op speeldag acht kon Borussia Dortmund met een zege naar de leidersplaats wippen in de stand in Duitsland. Daarvoor moest het wel voorbij Keulen zien te raken. Julian Brandt zette op het halfuur de bezoekers alvast op de goede weg met de 0-1.

Maar Keulen draaide na de rust de rollen nog helemaal om. Met doelpunten van Kainz, Tigges en Ljubicic zette het Dortmund helemaal met de rug tegen de muur. Een owngoal van Schmitz zorgde tien minuten voor tijd nog voor spanning, maar Keulen hield stand.

Door de nederlaag laat Dortmund de leidersplaats in de Bundesliga liggen en blijft het op plek vier hangen in de stand, met evenveel punten als concurrent Bayern München. Seizoensrevelatie Union, dat onderuit ging in Frankfurt, blijft de stand aanvoeren.

Bekijk enkele goals uit Köln - Dortmund:

90+4'
Florian Dietz (1. FC Köln) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Niklas Süle (Borussia Dortmund).
90+3'
Jude Bellingham (Borussia Dortmund) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+3'
Sargis Adamyan (1. FC Köln) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jude Bellingham (Borussia Dortmund).
90+2'
Sargis Adamyan (1. FC Köln) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+1'

90'
Denis Huseinbasic (1. FC Köln) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Emre Can (Borussia Dortmund).
90'
89'
Thorgan Hazard (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jonas Hector (1. FC Köln).
88'
Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
85'
De poging wordt gered door Alexander Meyer (Borussia Dortmund). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
85'
Florian Dietz (1. FC Köln) haalt uit...
84'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund) stond buitenspel.
83'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Florian Dietz (1. FC Köln) stond buitenspel.
83'
Redding van Alexander Meyer (Borussia Dortmund), die de bal al duikend kan pareren.
83'
Eric Martel (1. FC Köln) haalt uit...
83'
Jonas Hector neemt de hoekschop voor 1. FC Köln. Hij dropt de bal centraal voor doel.