1. 19:35 - Verv. Serge Gnabry door Kingsley Coman
Bundesliga - speeldag 9 - 08/10/22 - 18:30
Leroy Sané
0 - 2
Leroy Sané
53'

Der Klassiker heeft geen winnaar gekregen op de 9e speeldag in de Bundesliga. Bayern München leek nochtans lange tijd op weg naar de overwinning, maar thuisploeg Dortmund sprokkelde op de valreep nog een puntje.

In een 1e helft met veel tempo had Dortmund de meeste kansjes, maar de enige mogelijkheid van de bezoekers leverde wel meteen een doelpunt op. Iets voorbij het halfuur bediende Musiala Goretzka, die scoorde van buiten de zestien met een gekruist schot.

Toen Sané vroeg in de 2e helft de 0-2 tegen de netten mikte, leek Bayern zijn schaapjes op het droge te hebben. Maar het venijn zat in de staart voor de bezoekers, die de 3 punten nog uit handen lieten glippen.

Een kwartier voor tijd tekende de 17-jarige Moukoko voor de aansluitingstreffer, waarmee de jonge Dortmund-spits de jongste doelpuntenmaker in Der Klassiker werd.

In het absolute slot liep Coman nog tegen zijn 2e gele kaart aan en met een mannetje minder moest Bayern alsnog de gelijkmaker toestaan. In de 95e minuut deed Modeste - die eerder nog onbegrijpelijk gemist had - het stadion ontploffen met de 2-2.

Dortmund en Bayern blijven elkaar zo vergezellen in de top 4, het leidersduo Union Berlin en Freiburg komt zondag pas in actie en heeft de kans om wat verder weg te sluipen van de twee zwaargewichten in de Bundesliga.

90+4'
Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+4'
Bij Borussia Dortmund wordt de hoekschop genomen door Thorgan Hazard. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+3'
Emre Can (Borussia Dortmund) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+3'
Thorgan Hazard neemt de hoekschop voor Borussia Dortmund. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+1'
Karim Adeyemi (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Leroy Sané (FC Bayern München).
90+1'

90'
Kingsley Coman (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Karim Adeyemi (Borussia Dortmund).
89'
85'
Noussair Mazraoui (FC Bayern München) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
85'
Kingsley Coman (FC Bayern München) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
83'
Redding van Manuel Neuer (FC Bayern München), die de bal al duikend kan pareren.
83'
Anthony Modeste (Borussia Dortmund) haalt uit...
79'
Joshua Kimmich neemt de hoekschop voor FC Bayern München. Hij dropt de bal centraal voor doel.
78'
Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Leroy Sané (FC Bayern München).
77'
Borussia Dortmund krijgt een vrije trap. Kingsley Coman (FC Bayern München) haalde een tegenstander onderuit.