Premier League - speeldag 2 - 13/08/22 - 13:31
Danny Ings
31'
Danny Ings
1 - 0

De eerste minuten van Amadou Onana in de Premier League zijn niet onopgemerkt voorbijgegaan. De Rode Duivel mocht niet meer dan een tiental minuten invallen, maar liet zich daarin zowel negatief als twee keer positief opmerken. Aan het eindresultaat veranderde het uiteindelijk niets. Everton verloor voor de tweede keer dit seizoen.

Aston Villa tegen Everton was ook een duel van twee gewezen iconen van de Premier League tegenover elkaar langs de lijn. Steven Gerrard tegen Frank Lampard. Beide trainers hadden hun ploeg op de eerste speeldag zien verliezen, dus punten pakken was extra belangrijk.

De ploeg van Gerrard domineerde de wedstrijd. Na een halfuur leverde dat de 1-0-voorsprong op na een harde trap van Danny Ings (zie video). Everton kon Aston Villa eigenlijk nauwelijks in de problemen brengen. Pas op het einde van de wedstrijd werd het spannend.

Die spanning viel - toeval of niet – samen met de invalbeurt van onder meer Amadou Onana. De Rode Duivel kwam in het veld in de 81e minuut. Zijn eerste balcontact was meteen vrij dramatisch. Onana leed balverlies op het middenveld en na een snelle tegenaanval scoorde Buendia de 2-0.

De wedstrijd leek beslist, maar daar dat was zonder Onana gerekend. Zijn tweede balcontact was een heerlijke aanvallende actie links in het strafschopgebied. Onana haalde de achterlijn en Digne duwde de voorzet in eigen doel: 2-1.

Onana scoorde zelfs bijna de 2-2. Een doorgekopte bal kwam voor de voet van de jonge middenvelder, maar zijn poging werd nog net weggeveegd. Frank Lampard verloor, maar zal volgende week toch eens nadenken over de rol van Onana.

90+9' tweede helft
90+9'
Amadou Onana (Everton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op John McGinn (Aston Villa).
90+8'
Aston Villa
90+8'
De poging wordt gered door Emiliano Martínez (Aston Villa), die geen rebound weggeeft.
90+8'
Anthony Gordon (Everton) haalt uit met zijn linker...
90+7'
Anthony Gordon (Everton) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+6'
Anthony Gordon neemt de hoekschop voor Everton. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+6'
Amadou Onana (Everton) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+1'
Redding van Emiliano Martínez (Aston Villa), die de bal al duikend kan pareren.
90+1'
Salomón Rondón (Everton) haalt uit met zijn rechter...
90+1'
Tyrone Mings (Aston Villa) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+1'
90+1'
90+1'

90'
Lucas Digne (Aston Villa) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Emiliano Buendia (Aston Villa), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.