BEKIJK: Zware domper: City en De Bruyne verliezen tegen Brentford in 98e minuut

Premier League - speeldag 16 - 12/11/22 - 13:32
Ivan Toney
0 - 1
Ivan Toney
16'

Manchester City gaat de WK-onderbreking in met een pijnlijke nederlaag tegen Brentford. De landskampioen beet zijn tanden stuk op de middenmoter en kreeg in de extra tijd zelfs nog het nekschot.

Brentford won dit seizoen nog geen enkele keer buitenshuis en trok dan ook met de nodige twijfels naar het Etihad. Toch pakten de Bees uit met een geweldige blitzstart. Ederson hield City tot twee keer toe recht, maar moest zich na een listige kopbal van Toney dan toch gewonnen geven.

De Citizens speelden werkelijk niets klaar, tot Foden op slag van rust met een klasseflits uitpakte. Een hoekschop van De Bruyne dwarrelde richting de tweede paal, waar de Engelsman de gelijkmaker met een geweldige schicht op het bord trapte.

City kwam feller uit de kleedkamer, maar kreeg de machine gewoon niet aan de praat. Integendeel zelfs. 20 minuten voor tijd leek Toney de 1-2 op het bord te duwen, maar Laporte pakte in extremis nog uit met een geweldige tackle.

Het bleek uitstel van executie voor de landskampioen. Een hoofdblessure van diezelfde Laporte zorgde voor maar liefst 10 (!) minuten toegevoegde tijd, waarna Toney zich in de 98e minuut toch nog tot matchwinnaar kroonde.

Brentford wint zo voor het eerst op verplaatsing dit seizoen en dient City ook meteen zijn eerste thuisnederlaag sinds februari toe. Uitblinker Toney, niet in de Engelse WK-selectie, zorgde alvast voor een stevig statement richting bondscoach Gareth Southgate.

De 0-1 van Ivan Toney:

Foden met de knappe gelijkmaker:

Toney kroont zich tot matchwinnaar:

Guardiola: "De beste ploeg heeft vandaag gewonnen"

Na afloop van de wedstrijd toonde City-coach Pep Guardiola zich groots in de nederlaag. "De beste ploeg heeft vandaag gewonnen. We hadden het moeilijk vanaf het begin en wisten geen raad met hun lange ballen."

"Brentford verdedigde heel laag, maar ook heel goed. We hebben het dit seizoen al heel goed gedaan in de Champions League en in de competitie. Nu moeten we ons voorbereiden op de tweede helft van het seizoen."

Brentford-aanvaller Ivan Toney mocht dan weer de matchbal mee naar huis nemen na zijn twee doelpunten. De Engelsman bood zo meteen een antwoord aan bondscoach Gareth Southgate, die hem niet in zijn WK-selectie opnam. "Natuurlijk was ik ontgoocheld, doordat ik niet geselecteerd werd."

"Maar ik weet waar ik toe in staat ben en ik laat me er niet door ontmoedigen. Ik ga gewoon door en wil het blijven goed doen voor Brentford. Dit toont nog maar eens wat we kunnen doen als we hard werken", sloot de aanvaller af.

15:33

EINDE

In de laatste wedstrijd voor het WK loopt City nog tegen een serieuze opdoffer aan. De Engelse kampioen kwam al snel op achterstand na een doelpunt van Toney, maar een schicht van Foden hing de bordjes kort voor de rust opnieuw gelijk. Na de pauze beet de thuisploeg zijn tanden stuk op een stug Brentford, waarna Toney zich in de 98e minuut nog tot matchwinnaar kroonde.

90+11' tweede helft
90+11'

De Bruyne ontzegt Toney zijn hattrick

Bijna wordt het nog 1-3 voor Brentford. Toney krijgt alle tijd en ruimte om zijn hattrick te vervolledigen, maar ziet De Bruyne nog redding brengen op de lijn.

90+8'

1-2, Toney slaat nog maar eens toe!

Het wordt zowaar nog 1-2 voor de bezoekers. Wissa zet zich stevig door op links, waarna de bal op rechts bij Dasilva komt. De invaller sleept zich knap voorbij Akanji schotelt Toney de 1-2 vervolgens op een dienblaadje voor. City hangt in de touwen.

90+7'

Foden mikt over

Daar was de 2-1 al bijna. Foden mag aanleggen aan de rand van de zestien, maar mikt zijn poging net over de kooi van Raya.

90+6'

Guardiola wijst zijn manschappen met wilde armgebaren nog maar eens naar voor. Komt er nog een kans voor de Citizens?

90+4'

De seconden tikken genadeloos weg voor City. Brentford knokt voor wat het waard is en lokt nog maar eens een vrije trap uit.

90+2'

Toney stuit op Ederson!

Ook Brentford kan de 3 punten natuurlijk nog meegraaien. Toney kapt zichzelf heerlijk vrij in de zestien en mikt de 1-2 van dichtbij op Ederson. Een uitstekende redding van de Braziliaan.

90+1'

10 minuten toegevoegde tijd!

City krijgt nog 10 minuten om de zege binnen te halen. Geen onlogische keuze, aangezien de wedstrijd lang stil lag door de blessure van Laporte.

90+1'

10 - extra time

Er komen 10 minuten extra tijd bij.
90'

City krijgt nog 10 minuten extra om de zege binnen te halen. Geen onlogische keuze, aangezien de partij veel stil heeft gelegen.

84'

Fopduik voor Cancelo

Cancelo dringt nog eens de zestien binnen en gaat vervolgens neer. Het Etihad schreeuwt om een strafschop, maar scheidsrechter Bankes wordt niet misleid door de schwalbe van de Portugees. Goed gezien van de Engelsman.

84'
82'

Schotje De Bruyne

De tijd begint nu toch te dringen voor de kampioen. De Bruye komt nog eens naar binnen vanaf rechts en probeert het dan met een lage schuiver. Geen problemen voor Raya.

79'

Het blijft ook opletten voor City. Jensen snijdt een vrije trap goed aan, maar Pinnock kan net niet hoog genoeg klimmen aan de tweede paal. Een kleine waarschuwing voor de thuisploeg.

78'

De Bruyne trekt steeds meer ballen naar zich toe. De Belg probeert het nog eens met een listig balletje richting de zestien, maar kan net niet voldoende nauwkeurigheid aan de dag leggen.

76'

Het blijft bijzonder moeilijk voor City om Haaland in stelling te brengen. Cancelo probeert het dan nog maar eens met een afstandsschot, maar Raya duwt in hoekschop.