77'
Tommaso Pobega
77'
3 - 1

Niet Charles De Ketelaere, maar Alexis Saelemaekers schittert als Milan-Belg op het scorebord in de Champions League. De Rode Duivel scoorde de 2-0 in een ruime zege tegen Dinamo Zagreb. Voor AC Milan is het de eerste driepunter op het kampioenenbal.

Op slag van rust brak Olivier Giroud een moeizame partij voor AC Milan helemaal open. De Franse spits miste niet vanaf de penaltystip en stuurde zijn ploegmaats de kleedkamer in met een deugddoende voorsprong.

Milan was op zijn hoede voor Dinamo Zagreb, dat op de eerste speeldag Chelsea puntenloos huiswaarts stuurde. Pas toen Alexis Saelemaekers de 2-0 staalhard tegen de touwen kopte, kwam er wat rust in de ploeg.

Maar de Italiaanse kampioen werd net iets té laks. Orsic baande zich een weg door de Milanese verdediging. De kwelgeest van Thomas Tuchel op speeldag 1 werkte ook nu beheerst af en bracht zijn team weer in de wedstrijd.

Het signaal voor Pioli - die gefrustreerd geel pakte aan de zijlijn - om Charles De Ketelaere in de strijd te gooien. De Belg zag Pobega de geruststellende derde treffer maken.

AC Milan pakt zo voor het eerst drie punten en is voorlopig alleen leider in groep E.

90+1'
90+1'

90'
Antonio Marin (Dinamo Zagreb) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Davide Calabria (AC Milan).
89'
Tommaso Pobega (AC Milan) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
87'
Luka Ivanušec (Dinamo Zagreb) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rafael Leão (AC Milan).
86'
Sergiño Dest (AC Milan) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
86'
Sergiño Dest (AC Milan) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
84'
83'
Josip Drmic (Dinamo Zagreb) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
82'
Rafael Leão (AC Milan) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
81'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Junior Messias (AC Milan) stond buitenspel.
78'
77'

Tommaso Pobega (AC Milan) scoort. Het staat 3 - 1.
AC Milan
3-1
74'
74'
Mislav Oršic (Dinamo Zagreb) probeert de scheidsrechter om de tuin te leiden met een schwalbe, maar dat pakt verkeerd uit.
72'
Ismaël Bennacer (AC Milan) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Stefan Ristovski (Dinamo Zagreb).