UEFA Champions League - speeldag 3 - 04/10/22 - 19:07
    Amine Harit
    16'
    Amine Harit
    2 - 1

Voor Sporting is de trip naar Marseille er eentje om heel snel te vergeten. De Portugezen kwamen te laat, scoorden al na 51 seconden, maar stortten daarna volledig in. De nederlaag kwam grotendeels op het conto van doelman Adan, die de fouten opstapelde.

De aanloop naar Marseille-Sporting was – op z’n zachtst uitgedrukt – behoorlijk enerverend.

Hoewel het om een match achter gesloten deuren ging, raakte de spelersbus van Sporting verdwaald in de file naar het Stade Vélodrome.

Geen aftrap om 18.45 u, wel om 19.07 u. Marseille-trainer Igor Tudor kreeg het zichtbaar op zijn heupen en las de Italiaanse scheidsrechter de levieten.

Na een korte opwarming lieten de Sporting-spelers Marseille ook nog even wachten in de spelerstunnel voor de opkomst van het veld, maar het waren uitgerekend de Portugezen die klaarwakker waren. Na amper 51 seconden opende Trincao al de score.

Tot zover het positieve luik voor Sporting, want daarna ging het pijlsnel bergaf.

Doelman Adan trapte net voor het kwartier de bal pardoes tegen Alexis Sanchez, die het geschenkje uitpakte.

En enkele minuten later stond de 2-1 al op het bord, Adan zag er opnieuw niet goed uit.

Adan maakte van zijn blunderboek een bestseller: na onbegrijpelijk handspel buiten de zestien verdween hij nog voor het halfuur van het veld en zijn doublure Israel slikte vrijwel meteen de 3-1, ook al een vermijdbaar doelpunt.

Bij Sporting werden de overige wissels al bij de rust doorgevoerd, maar met z'n tienen was er geen beterschap. Mbemba zette met de 4-1 nog de kers op de taart.

90+3'
    Leonardo Balerdi (Olympique Marseille) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
    90+3'
    De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Mattéo Guendouzi (Olympique Marseille), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
    90+2'
    Valentin Rongier (Olympique Marseille) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Paulinho (Sporting CP).
    90+1'
    De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Nuno Tavares (Olympique Marseille) stond buitenspel.
    90'

90'
    Hidemasa Morita (Sporting CP) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
    87'
    Alexis Sánchez (Olympique Marseille) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
    84'
    Redding van Franco Israel (Sporting CP), die de bal al duikend kan pareren.
    84'
    Alexis Sánchez (Olympique Marseille) haalt uit...
    83'
    Pape Gueye (Olympique Marseille) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    81'
    Samuel Gigot (Olympique Marseille) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Paulinho (Sporting CP).
    81'
    Issa Kaboré (Olympique Marseille) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
    79'
    Nuno Tavares (Olympique Marseille) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
    78'
    Valentin Rongier (Olympique Marseille) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sotiris Alexandropoulos (Sporting CP).
    77'
    73'
    73'
    Amine Harit neemt de hoekschop voor Olympique Marseille. Hij dropt de bal centraal voor doel.