4. 87' - Doelpunt - Romelu Lukaku (4 - 0)
UEFA Champions League - speeldag 5 - 26/10/22 - 18:45
87'
Romelu Lukaku
87'
4 - 0

Inter heeft Pilzen met 4-0 afgeschminkt en plaatst zich zo ten koste van Barcelona voor de 1/8e finales van de Champions League. Romelu Lukaku maakte na 2 maanden blessureleed zijn comeback en scoorde kort na zijn invalbeurt.

De kwalificatie van Inter was eigenlijk een formaliteit, want Viktoria Pilzen diende voornamelijk als kanonnenvlees in groep C.

Toch duurde het meer dan een halfuur voor Mchitarjan het Tsjechische verzet kon breken. De Armeniër weet zo al voor 7 verschillende clubs te scoren in de Champions League, iets wat onder meer Zlatan Ibrahimovic hem voordeed.

Met goals van Edin Dzeko voor en na de rust werd de laatste twijfel weggenomen. In Barcelona wisten ze ook meteen hoe laat het was, want voor het tweede jaar op een rij moet de ploeg na de winter de Europa League in.

In de slotfase was het enkel nog uitkijken naar de langverwachte terugkeer van Romelu Lukaku. Die had duidelijk niet stilgezeten, want na een een-tweetje met Correa haalde hij verschroeiend uit met zijn linker voor de 4-0. Een bevrijdend doelpunt voor Lukaku, dat dan ook uitbundig werd gevierd, ook door zijn medespelers.

90+3'
Jhon Mosquera (Viktoria Plzen) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Milan Škriniar (Internazionale).
90+1'

90'
Alessandro Bastoni (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
89'
Jindrich Stanek (Viktoria Plzen) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg.
89'
Joaquín Correa (Internazionale) haalt uit...
87'

Doelpunt voor

Romelu Lukaku (Internazionale) scoort. Het staat 4 - 0.
4-0
85'
Romelu Lukaku (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Václav Jemelka (Viktoria Plzen).
85'
Joaquín Correa (Internazionale) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
84'
Kristjan Asllani neemt de hoekschop voor Internazionale. Hij dropt de bal centraal voor doel.
83'
Bij Internazionale wordt de hoekschop genomen door Kristjan Asllani. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
82'
Redding van Jindrich Stanek (Viktoria Plzen), die de bal al duikend kan pareren.
82'
Denzel Dumfries (Internazionale) haalt uit...
82'
Adam Vlkanova neemt de hoekschop voor Viktoria Plzen. Hij dropt de bal centraal voor doel.
78'
Milan Škriniar (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
75'
Libor Holík (Viktoria Plzen) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Federico Dimarco (Internazionale).