Atletico mag vieren na spectaculair slot, 3 doelpunten in toegevoegde tijd

3. 90+6' - Doelpunt strafschop - Mateus Uribe (1 - 1)
    UEFA Champions League - speeldag 1 - 07/09/22 - 21:01
    90+6'
    Mateus Uribe
    1 - 1
    90+6'

Atletico en Porto hebben het beste voor het laatste bewaard. Na een gesloten partij vielen er nog drie doelpunten in de toegevoegde tijd. Antoine Griezmann bezorgde de thuisploeg de overwinning in de 11e minuut van de toegevoegde tijd.

Atletico Madrid - Porto in een notendop:

• Sleutelmoment: Een wedstrijd die leek uit te draaien op een zoutloos gelijkspel bloeide nog helemaal open in de slotfase. Het absolute hoogtepunt was het winnende doelpunt van Griezmann in minuut 101.

• Man van de match: Axel Witsel speelde andermaal centraal achterin en liet zich daar nauwelijks op een foutje betrappen. De Rode Duivel zorgde voor stabiliteit en bekroonde zijn solide partij met een assist voor de winnende treffer van Griezmann.

• Statistiek: Atletico Madrid kon al 8 thuiswedstrijden op rij niet meer winnen in Europa. Een clubrecord. Die vervelende statistiek mag na vanavond weer worden opgeborgen.

Gesloten partij met weinig doelgevaar

In dezelfde groep als Club Brugge keken Atletico Madrid en Porto elkaar in de ogen vanavond.

De ploegen speelden ook vorig jaar tegen elkaar in de groepsfase van de Champions League en toen eindigde de match in Madrid op een 0-0-gelijkspel.

Lang zag het er naar uit dat dat ook vanavond het verdict zou worden. Beide ploegen kwamen terughoudend aan de aftrap en gingen uit van hun counterkwaliteiten.

Bij de thuisploeg stonden Axel Witsel (in de verdediging) en Yannick Carrasco in de basis. Die laatste kon trainer Simeone niet overtuigen en mocht na de rust in de kleedkamer blijven.

Ook in de tweede helft was het speuren naar echt doelgevaar. De verlossende openingstreffer van Koke leek de match open te breken, maar werd afgevlagd voor buitenspel.

Porto kwam tien minuten voor het einde nog met 10 man te staan na een tweede gele kaart voor een schwalbe, maar ook dat leek lang niet genoeg om de wedstrijd helemaal te kantelen.

3 doelpunten in dolle slotfase

Maar bij het ingaan van de toegevoegde tijd kregen we plotseling niet 1, niet 2, maar 3 goals om de oren geslingerd.

De thuisploeg opende de debatten dankzij een rommelgoal van Hermoso. Zijn schot week af op twee verdedigers en vloog over de doelman heen in het doel.

Porto klauwde weer terug, nadat diezelfde Hermoso een aantal minuten later de bal met de hand beroerde in de zestien. De bal ging op de stip en Uribe leek de eindstand vast te leggen.

Maar in de absolute slotfase (90+11), ging Atletico dan toch nog over Porto. Een hoekschop van de thuisploeg werd door Witsel doorgekopt. Antoine Griezmann bedankte en werkte de bal van dichtbij in doel. Madrid daverde op zijn grondvesten.

In groep B deelt Atletico de leidersplaats met Club Brugge. Porto mag volgende week in eigen huis herkansen tegen het team van Carl Hoefkens.

90+13' tweede helft
    90+11'

2-1!

Jawel dan toch nog! Het is Griezmann die het hele stadion naar de zevende hemel stuurt. De hoekschop werd doorgekopt door Witsel en de Fransman kan van dichtbij binnenkoppen. Wat een ontknoping!

90+9'

Een snelle counter van Porto wordt nog in de kiem gesmoord door Witsel. Aan de overkant versiert de thuisploeg nog een hoekschop!

90+9'

Krijgen we nog een kans? We zijn in principe bezig aan de laatste minuut van de wedstrijd.

90+6'
    penalty
    1-1
    FC Porto
    90+6'

Uribe hangt de bordjes gelijk

Oblak zit er heel dicht bij, maar Uribe worstelt de bal toch voorbij de doelman. 1-1. Toch verdiend als je de hele wedstrijd bekijkt.

90+5'

Penalty voor Porto!

Het is nog niet gedaan! Verlosser Hermoso is nu de schlemiel want hij raakt de bal met de hand in de zestien. Penalty! De scheidsrechter legt de bal op de stip!

90+1'

Dan toch de 1-0!

Dan toch de openingstreffer! Hermoso krijgt de bal met een gelukje voorbij doelman Costa. De bal week af op 2 Porto-verdedigers en vliegt over de doelman heen. Dit lijkt de enige manier waarop een treffer kon vallen in deze wedstrijd.

90+1'

9 - extra time

Er komen 9 minuten extra tijd bij.
    87'

Atletico is voorlopig niet bij machte om hun numerieke voordeel te vertalen in kansen. Porto plooit terug, maar een bestorming kan je dit momenteel toch nog niet noemen.

85'

Porto begint met tijdrekken maar scheidsrechter Marciniak geeft aan dat hij zijn horloge goed in het oog houdt. We kunnen ons verwachten aan best wat extra speelminuten.

81'

Rode kaart voor Taremi

Mehdi Taremi moet naar de kant! De spits van Porto wil graag een strafschop maar de scheidsrechter oordeelt dat het een schwalbe was. Een tweede gele kaart is zijn deel.

80'

De tijd begint te wringen voor beide ploegen. Op deze manier stevenen we af op een scoreloos gelijkspel. Al zullen de bezoekers daar best vrede mee kunnen nemen.

75'

Otavio

De match ligt even stil voor een blessurebehandeling bij Otavio. De Portugees kwam onzacht in aanraking met Hermoso en blijft liggen. Een letsel aan de ribben lijkt het verdict en de middenvelder kan niet verder. Hij moet van het veld worden gedragen.

71'
    71'

Joao Felix gaat naar de kant voor Correa en dat is niet naar de zin van het thuispubliek. De Portugees was toch de offensieve uitblinker.

70'
    69'

Porto is gevaarlijk in de omschakeling. Met nog 20 minuten te gaan krijgen de Portugezen opnieuw een kans. Deze keer moeten Oblak en het voetje van Witsel redding brengen.