0 - 3
52'

Ajax zal het Champions League-boek na volgende week moeten dichtklappen. De Nederlanders hadden een zege nodig tegen Liverpool, maar het werd weer een pijnlijke thuisnederlaag.

Het ambitieuze Ajax begon na een 4-0-zege op de openingsspeeldag tegen Rangers weer luidop te dromen van een bloeiende Europese campagne, maar na het voorlaatste hapje in de groepsfase weten ze in Amsterdam dat het maar een illusie was.

Een afstraffing zoals tegen Napoli (1-6) hing aanvankelijk niet in de lucht, want Ajax begon voortvarend met een bal tegen de paal en een pakketje gemiste kansen.

Coach Alfred Schreuder had voor veel vlieguren in zijn basisteam gekozen, maar kort voor de pauze zadelde Mo Salah hen al op met een kater.

Die werd bij het begin van de tweede helft nog wat hardnekkiger: Darwin Nunez en Harvey Elliott sloegen ijskoud toe.

Ajax was helemaal ingestort. Over and out.

Dankzij de 4-0-zege in het onderlinge duel heeft Ajax nog een ruime bonus op Rangers voor het Europa League-ticket, al weet je met dit Ajax nooit.

90+3'
Liverpool krijgt een vrije trap. Owen Wijndal (Ajax) haalde Curtis Jones onderuit.
90+2'
James Milner (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+1'
Trent Alexander-Arnold neemt de hoekschop voor Liverpool. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+1'

89'
Kenneth Taylor (Ajax) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op James Milner (Liverpool).
88'
Stefan Bajcetic (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Steven Bergwijn (Ajax).
86'
De ref fluit voor een fout, Kenneth Taylor (Ajax) heeft hands gemaakt.
85'
Jurriën Timber (Ajax) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
84'
Edson Álvarez (Ajax) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
80'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Dušan Tadic (Ajax), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
79'
Stefan Bajcetic (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mohammed Kudus (Ajax).
75'
De poging wordt gered door Remko Pasveer (Ajax), die geen rebound weggeeft.
75'
Stefan Bajcetic (Liverpool) haalt uit...
74'
Steven Berghuis (Ajax) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
68'
Kenneth Taylor (Ajax) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
67'
Kenneth Taylor (Ajax) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Harvey Elliott (Liverpool).