Maccabi Haifa
Dolle vreugde bij Maccabi Haifa.

Maccabi Haifa naar CL-groepsfase dankzij blunderende keeper en owngoal in 90e minuut

UEFA Champions League - speeldag 2 - 23/08/22 - 21:00

De Israëliërs van Maccabi Haifa hebben zich voor de 3e keer in hun geschiedenis voor de groepsfase van de Champions League geplaatst. Op bezoek bij Rode Ster Belgrado konden ze daarvoor wel op de nodige dosis geluk rekenen.

Maccabi Haifa had de heenmatch tegen Rode Ster Belgrado gewonnen, maar in de typische Servische heksenketel voelde de thuisploeg zich zeker genoeg om het nog recht te zetten. En dat geschiedde ook: 2-0 leek de ruststand te worden.

Maar dan kantelde het: Maccabi Haifa kreeg een penalty, die eerst gered werd door doelman Borjan (die met Canada tegen België zal spelen op het WK), maar in de uitloper van die fase droop de bruine zeep plots van zijn handschoenen op een schijnbaar ongevaarlijk afstandsschot van Sundgren.

Die 2-1 bleef de hele 2e helft op het bord en dus waren verlengingen in aantocht. Maar opnieuw ging het voor Rode Ster Belgrado mis in de slotfase. Een vrijschop werd door verdediger Pavkov in eigen doel afgeketst.

Een dramatische avond voor de Serviërs, maar een memorabele prestatie voor de Israëliërs.

90+8' tweede helft
      45+6' eerste helft
      45+5'

Penalty gemist voor

De strafschop voor Maccabi Haifa is een klusje voor Dolev Haziza, maar zijn poging wordt gered door de doelman.