Alexandra Popp is de heldin van de natie tegen Frankrijk.

Topschutter Alexandra Popp ontpopt zich tot matchwinnaar en loodst Duitsland naar EK-finale

3. 74' - Geel - Giulia Gwinn
    4. 76' - Doelpunt - Alexandra Popp (2 - 1)
    5. 90+2' - Verv. Svenja Huth door Tabea Waßmuth
    Europees Kampioenschap Vrouwen - speeldag 1 - 27/07/22 - 21:01
    76'
    Alexandra Popp
    76'
    2 - 1

Duitsland wordt de tegenstander van Engeland in een droomfinale. De Duitse vrouwen hebben in hun halve finale Frankrijk opzij gezet dankzij twee goals van kapitein en topschutter Alexandra Popp. Zondag volgt de ontknoping in het mythische Wembley.

Een ploeg die nog geen tegentreffer slikte tegen een team dat bijna 80 kansen versierde op dit EK. De halve finale tussen Duitsland en Frankrijk had alle ingrediënten om een spektakelstuk op te leveren.

De Franse vrouwen begonnen met de grootste inzet aan de wedstrijd. De Duitsers stonden al voor hetere vuren en maakten elke mogelijkheid snel onschadelijk.

Met een heerlijke vrije trap formuleerde Duitsland een antwoord, maar de doelvrouw verhinderde de openingstreffer. Die volgde vlak voor rust toch: Popp dook voor haar verdedigster op en werkte beheerst haar 5e goal tegen de touwen.

Geen vuiltje aan de lucht voor de Duitse vrouwen, tot Diani bij heldere hemel een schicht uit haar voet toverde. Doelvrouw Frohms kreeg de bal ongelukkig via de paal op haar rug, waardoor het doelpunt op haar naam kwam.

Duitsland leek van slag en voetbalde mak na rust. Frankrijk stapelde de kansen op, maar vergat die af te werken.

En dan vond Alexandra Popp het tijd om een lesje in efficiëntie uit te delen. Ze viel een hoge voorzet met haar hoofd aan en kopte het leer onhoudbaar tegen de touwen. De 6e treffer van de Duitse topschutter dit EK: goed voor een ticket richting Wembley.

90+5'
    De ref fluit voor een fout, Sydney Lohmann (Duitsland) heeft hands gemaakt.
    90+4'
    Frankrijk krijgt een vrije trap. Lena Oberdorf (Duitsland) haalde Kadidiatou Diani onderuit.
    90+3'
    De ref fluit voor een fout, Kadidiatou Diani (Frankrijk) heeft hands gemaakt.
    90+2'
    Selma Bacha (Frankrijk) trapt met haar linkervoet op doel, maar haar schot gaat naast.
    90+2'
    Frankrijk krijgt een vrije trap. Sydney Lohmann (Duitsland) haalde Charlotte Bilbault onderuit.
    90+2'
    90+1'
    Charlotte Bilbault (Frankrijk) kan aanleggen met haar rechtervoet, maar haar schot wordt afgeblokt.
    90+1'

90+1'

Dallmann laat het na om Frankrijk helemaal af te maken

89'
    Lena Oberdorf (Duitsland) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Ze ging te fors in op Ouleymata Sarr (Frankrijk).
    89'
    Grace Geyoro (Frankrijk) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Ze ging te fors in op Sydney Lohmann (Duitsland).
    88'
    Alexandra Popp (Duitsland) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Ze ging te fors in op Wendie Renard (Frankrijk).
    88'
    De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Svenja Huth (Duitsland) stond buitenspel.
    87'
    86'
    Alexandra Popp (Duitsland) kan aanleggen met haar rechtervoet, maar haar schot wordt afgeblokt.
    86'

Fransen blijven druk zetten

86'
    Jule Brand (Duitsland) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Ze ging te fors in op Selma Bacha (Frankrijk).