3. 45' - Doelpunt - Filippa Angeldahl (2 - 0)
Europees Kampioenschap Vrouwen - speeldag 3 - 17/07/22 - 18:01
45'
45'
2 - 0

Niet Nederland, maar wel Zweden is de groepswinnaar geworden in groep C van het EK voetbal. Het versloeg Portugal met klinkende 5-0-cijfers en is op basis van het doelsaldo als eerste geplaatst voor de kwartfinales.

Zweden neemt het in de volgende ronde op tegen de tweede uit groep D, de groep van de Flames.

Als de Belgische vrouwen hun wedstrijd winnen en IJsland doet minder goed tegen Frankrijk, dan komen de Red Flames in de kwartfinales uit tegen Zweden.

90+2'

Dan toch 5-0!

90+1'

89'
Andreia Faria staat klaar aan de hoekschopvlag en trapt de corner voor Portugal.
84'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Stina Blackstenius (Zweden) stond buitenspel.
83'
Vrije trap voor Zweden. Ana Borges (Portugal) hield Lina Hurtig vast en dat had de scheidsrechter gezien.
81'
Fátima Pinto (Portugal) trapt met haar rechtervoet op doel, maar haar schot gaat naast.
79'
Andreia Norton (Portugal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Ze ging te fors in op Lina Hurtig (Zweden).
76'
Andreia Norton (Portugal) trapt met haar rechtervoet op doel, maar haar schot gaat naast.
75'
Kosovare Asllani neemt de hoekschop voor Zweden. Ze dropt de bal centraal voor doel.
71'
Patrícia Morais (Portugal) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg.
71'
Olivia Schough (Zweden) haalt uit met haar linker...
69'
Jéssica Silva (Portugal) trapt met haar linkervoet op doel, maar haar schot gaat naast.
67'
Filippa Angeldahl (Zweden) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Ze ging te fors in op Fátima Pinto (Portugal).
67'

Buitenspel! Geen 5-0

64'
63'
Ontgoocheling bij Zweden, want het doelpunt van Stina Blackstenius wordt afgekeurd nadat de VAR de beelden heeft bekeken.