1-0
Finland
    1. 56' - Verv. Nadia Nadim door Sofie Bredgaard
    Europees Kampioenschap Vrouwen - speeldag 2 - 12/07/22 - 18:00

Denemarken heeft zijn eerste overwinning op het EK geboekt. De verliezende finalist van 2017 sloeg maar laat toe tegen Finland met een kopbal van Chelsea-spits Pernille Harder. Het houdt zo zijn kansen gaaf op een plek in de kwartfinale, voor Finland zit het er na de groepsfase op.

Met een nederlaag op de eerste speeldag stond er meteen veel druk op de tweede opdracht van Denemarken en Zweden. Een driepunter was nodig om groepsfavorieten Duitsland en Spanje te bedreigen.

De wedstrijd zat lang vast: Finland maakte offensief weinig klaar, Denemarken kon niet toeslaan. Pas in de slotfase viel het verdiende doelpunt voor de Denen. De bal botste eerst nog op de kruising, maar Chelsea-spits Pernille Harder stond op de juiste plek om binnen te werken.

Finland kon nog dreigen met een slotoffensief, maar de Europese vicekampioen gaf zijn eerste zege niet meer uit handen. Duitsland en Spanje strijden vanavond voor de leiding in groep B.

90+4'

Wat een save van Christensen. Hier komen de Denen goed weg

90+3'
    Olga Ahtinen neemt de hoekschop voor Finland. Ze dropt de bal centraal voor doel.
    90+3'
    Redding van Lene Christensen (Denemarken), die de bal al duikend kan pareren.
    90+3'
    Jenny Danielsson (Finland) haalt uit met haar rechter...
    90+1'

84'
    Anna Westerlund (Finland) zet haar hoofd tegen de bal, maar ze kan niet kadreren.
    84'
    84'
    Sofie Bredgaard (Denemarken) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Ze ging te fors in op Ria Öling (Finland).
    83'
    Olga Ahtinen (Finland) trapt met haar rechtervoet op doel, maar haar schot gaat naast.
    83'
    Pernille Harder (Denemarken) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Ze ging te fors in op Emma Koivisto (Finland).
    81'
    Sofie Svava (Denemarken) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Ze ging te fors in op Emma Koivisto (Finland).
    76'
    Finland krijgt een vrije trap. Rikke Sevecke (Denemarken) haalde Eveliina Summanen onderuit.
    76'

Daar is dan toch een doelpunt voor Denemarken, Harder kopt de 1-0 over de lijn

74'
    Linda Sällström (Finland) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Ze ging te fors in op Katrine Veje (Denemarken).
    72'
    Karen Holmgaard (Denemarken) kan trappen op doel, maar ze ziet haar schot via de lat over doel verdwijnen.
    72'
    Denemarken is dicht bij een doelpunt: de kopbal van Karen Holmgaard raakt de lat.