Europees Kampioenschap Vrouwen - speeldag 3 - 15/07/22 - 21:00
48'
Alessia Russo
0 - 3
48'

Feest in eigen land. Engeland heeft op het EK zijn 3e overwinning op rij geboekt. The Lionesses – die al zeker waren van de kwartfinales – waren veel te sterk voor Noord-Ierland. Met een klinkende 5-0-overwinning op zak sluiten ze de groepsfase af.

30 785 fans zagen hoe de Engelse vrouwen heer en meester waren tegen Noord-Ierland. Het had meer weg van een galamatch dan van een wedstrijd op een groot toernooi, zo groot was de overmacht van het thuisland.

Toch koos het geluk in het begin van de wedstrijd niet de kant van The Lionesses, de VAR weigerde de bal op de stip te leggen na Noord-Iers handspel. Die fase leek hen wel van slag te brengen, want ze kwamen er totaal niet aan te pas en kropen achteruit. Engeland domineerde, zonder kansen te versieren.

Op het halfuur wist Engeland het lage blok toch een eerste keer te ontmantelen. White verscheen alleen voor doel na een knap doorsteekpassje van haar ploeggenote, maar haar poging strandde aan de verkeerde kant van de paal.

Noord-Ierland plooide, maar de verdediging brak niet. De brilscore bleef op het bord. De Engelsen verdienden dringend een doelpunt. Noord-Ierland moest letterlijk lijf en leden in de strijd gooien om de bal uit doel te houden.

Zelfs dat bleek niet voldoende om Engeland tegen te houden. Net voor rust krulde Curby de bal heerlijk in doel. The Lionesses eindelijk op voorsprong. Op slag van rust werd die door Mead - met een lucky goal -  verdubbeld. De lijdensweg voor de Noord-Ieren was begonnen.

Zeker toen het meteen na de pauze opnieuw prijs was. Mead gaf een perfecte asisst, Russo kopte de bal tegen de netten. Nauwelijks 5 minuten later werkte de ingevallen Russo het leer opnieuw in doel. In het slot maakten de onmachtige Noord-Ieren het Engelse feestje nog compleet met een schlemielige own-goal.

Met een knappe 9 op 9 én een doelpuntensaldo van 13 tegen 0, lijkt Engeland klaar om in eigen land nog een groter feest te bouwen.

90+1' tweede helft
89'
Alessia Russo (Engeland) trapt met haar rechtervoet op doel, maar haar schot gaat naast.
88'
Alessia Russo (Engeland) zet haar hoofd tegen de bal, maar ze kan niet kadreren.
84'
Beth Mead (Engeland) trapt met haar rechtervoet op doel, maar haar schot gaat naast.
82'
Rebecca McKenna (Noord-Ierland) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Ze ging te fors in op Beth Mead (Engeland).
81'
Chloe Kelly (Engeland) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Ze ging te fors in op Nadene Caldwell (Noord-Ierland).
79'
Vrije trap voor Noord-Ierland. Jessica Carter (Engeland) hield Kirsty McGuinness vast en dat had de scheidsrechter gezien.
75'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Alessia Russo (Engeland) stond buitenspel.
73'
Keira Walsh (Engeland) trapt met haar rechtervoet op doel, maar haar schot gaat naast.
66'
65'
De ref fluit voor een fout, Kirsty McGuinness (Noord-Ierland) heeft hands gemaakt.
63'
De poging wordt gered door Jacqueline Burns (Noord-Ierland). De keepster ging goed plat en kon de bal klemmen.
63'
Ella Toone (Engeland) haalt uit met haar rechter...
61'
60'
Ella Toone (Engeland) trapt met haar rechtervoet op doel, maar haar schot gaat naast.
58'
57'
Beth Mead (Engeland) kan aanleggen met haar rechtervoet, maar haar schot wordt afgeblokt.
57'
Lauren Hemp neemt de hoekschop voor Engeland. Ze dropt de bal centraal voor doel.