Ga naar de inhoud
Gouden wissel Füllkrug bracht Duitsland op gelijke hoogte.
Gouden wissel Füllkrug bracht Duitsland op gelijke hoogte.
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 2

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Japan
6
3
2
1
0
4
3
2
Spanje
4
3
1
1
1
9
3
3
Duitsland
4
3
1
1
1
6
5
4
Costa Rica
3
3
1
2
0
3
11
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Japan
0
0
0
0
0
0
0
2
Spanje
0
0
0
0
0
0
0
3
Duitsland
0
0
0
0
0
0
0
4
Costa Rica
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Japan
0
0
0
0
0
0
0
2
Spanje
0
0
0
0
0
0
0
3
Duitsland
0
0
0
0
0
0
0
4
Costa Rica
0
0
0
0
0
0
0
SpanjeDuitsland
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Danny Makkelie
stadion
Al Bayt Stadion
toeschouwers
68895

Duitsland is nog niet monddood na late gelijkmaker tegen Spanje

 zo 27 november 2022 21:54
Spanje
einde
1-1
Duitsland
  1. 44' - Geel - Sergio Busquets
  1. 58' - Geel - Leon Goretzka
  2. 62' - Doelpunt - Álvaro Morata (1 - 0)
  3. 66' - Verv. Marco Asensio door Koke
  4. 70' - Verv. Thomas Müller door Niclas Füllkrug
FIFA Wereldkampioenschap - speeldag 2 - 27/11/22 - 20:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
62'
Álvaro Morata
62'
Álvaro Morata
1 - 0

Ook na de topper tussen Spanje en Duitsland kan het in groep E nog alle kanten uit. Spanje leek Duitsland helemaal naar de rand van de afgrond te duwen, maar Niclas Füllkrug reanimeerde de Duitsers. De slotspeeldag donderdagavond wordt een nagelbijter. 

Spanje-Duitland in een notendop:

  • Sleutelmomenten: De eerste absolute topaffiche op dit WK werd beslist door de invallers. Morata en Füllkrug, twee echte diepe spitsen, scoren allebei luttele minuten na hun invalbeurt.
 
  • Man van de Match: Heel moeilijk te kiezen, maar we gaan voor Musiala. Hij miste een paar kansen, maar liet op zijn 19e zien dat hij absolute wereldklasse is.
 
  • Opvallende statistiek (I): 11 dagen geleden debuteerde Niclas Füllkrug voor de Mannschaft in een oefenmatch tegen Oman. 11 dagen later is hij doelpuntenmaker op een WK.
 
  • Opvallende statistiek (II): Er werden in Qatar al 17 doelpunten gemaakt door invallers. Op het WK 2018 in Rusland waren dat er 18 op een heel toernooi.

Tactisch meesterwerk voor de rust...

De absolute kraker van de groepsfase was van levensbelang voor Duitsland. De Mannschaft verloor nog nooit twee keer na mekaar op een WK en dat mocht ook in Qatar niet wil het nog naar de volgende ronde.

 

De Spanjaarden begonnen in hun kenmerkende stijl aan de wedstrijd. Olmo versierde na zeven minuten al een eerste keer. Zijn pegel spatte uiteen op de lat dankzij Neuer.

 

Bondscoaches Flick en Enrique hadden hun pionnen perfect neergezet en dus waren de kansen schaars voor de rust. Torres miste onbegrijpelijk centraal voor doel, maar aangever Olmo vertrok vanuit buitenspel.

 

Aan de overkant kopte Rüdiger wel raak op een goede vrije trap van Kimmich, maar ook hij was net te vroeg vertrokken. De centrale verdediger probeerde het niet veel later met zijn rechter, Simon had geen problemen met het schot van de speler van Real Madrid. 

...doelpunten erna

Na de koffie speelde Simon een paar keer met vuur door koppig te willen uitvoetballen. Op een schot van Kimmich bracht hij wel zelf goed redding.

 

Met de komst van Morata veranderde Spanje van systeem. Meteen was de invaller van goudwaarde. Hij stond amper op het veld of de bal lag al tegen de touwen in doel. De voorzet van Alba was perfect, de afwerking van Morata idem dito.

 

Amper twee minuten later kon Asensio Duitsland helemaal uittellen, maar hij mikte onbesuisd huizenhoog over na een snelle tegenstoot.

 

Twintig minuten voor tijd bracht Flick met Füllkrug ook een echte "9". Eerst zag hij nog hoe Musiala te egoïstisch op Simon besloot na een mooie pass van de sterk ingevallen Sané, maar daarna was zijn moment gekomen.

 

De spits van Werder Bremen, die nog maar 11 dagen Duits international is, werd door Sané alleen voor doel gezet en faalde niet. Met alle kracht in zijn benen fusilleerde hij Simon van dichtbij: 1-1.

 

Daar bleef het ook bij en dus kan Duitsland nog altijd doorgaan naar de volgende ronde. Als het zelf wint van Costa Rica en Spanje doet dat ook van Japan, dan zijn ze er allebei bij in de achtste finales. En laat ons eerlijk zijn: het WK verdient deze twee ploegen, die goed spelen, in de volgende ronde.

Enkele reacties:

  • Niclas Füllkrug: "Na de achterstand hebben we wat meer risico genomen, dat moest ook. Ik vind dat we het doelpunt ook verdienden tegen een zeer goed team. We wilden ook winnen, maar een punt is ook goed. We hebben daardoor nog altijd een kans om in de volgende ronde te komen. We gaan met een goed gevoel naar de volgende wedstrijd en hopelijk kunnen wet het afmaken."
 
  • Alvaro Morata: "We hebben een punt gepakt tegen een van de beste teams van de wereld. We nemen de positieve punten mee naar de volgende wedstrijd en blijven hard werken."
 
  • Daniel Carvajal: "Ik vind een gelijkspel een terechte uitslag. Na de 1-0 wisten we dat de Duitsers zouden komen, want ze waren op dat moment uitgeschakeld. Ze brachten wat extra aanvallers in en daar hadden we het moeilijk mee. Als Asensio die ene kans afwerkt, dan is de match gespeeld. Maar goed: hij doet dat niet en zij scoren wel nog. We gaan nu proberen te winnen van Japan. We gaan er alles aan doen om eerste in onze groep te worden."

Fase per fase

90+6' tweede helft
90+6'

Einde

De topper tussen Spanje en Duitsland eindigt op 1-1. Spanje blijft in pole position in groep E, Duitsland pakt zijn eerste punt op dit WK. Als alles "normaal" verloopt op de slotspeeldag zien we de twee landen ongetwijfeld terug in de achtste finales, want daar zijn ze zeker goed genoeg voor.

90+6'

Simon komt autoritair uit zijn kooi en plukt het leer. Het zal bij 1-1 blijven.

90+6'

Sané duikt prima door de buitenspelval en rukt alleen op richting Simon. Hij omspeelt de Spaanse doelman, maar krijgt de bal niet meer in doel. We krijgen toch nog een corner.

90+4'

Goretzka herovert de bal na een knap sprintduel tegen Williams. Duitsland kan nog een keer aanvallen.

90+4'

De rechtervoet van Kimmich laat het vandaag toch wat afweten. Zijn corner richting Rüdiger aan de tweede paal is net te ver.

90+3'

De Duitsers versieren nog een hoekschop in de 93e minuut. De Spanjaarden zijn kwetsbaar op stilstaande fases...

90+2'
Musiala houdt Spanje bezig.
90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
90'

We krijgen nog 6 minuten toegevoegde tijd. Krijgen we nog een winnaar?

90'

Morata wacht te lang

Williams steekt de bal netjes tot bij Morata, die goed door de buitenspelval duikt. De doelpuntenmaker wacht te lang om af te drukken en Schlotterbeck glijdt de bal netjes uit zijn voeten in de zestien.

89'

De weelde op de bank bij de twee ploegen is groot. Dan moeten wij toch nederig zijn.

Aster Nzeyimana
88'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
86'
85'

Gouden wissel Füllkrug brengt Duitsland op gelijke hoogte

85'

Bij deze stand kan alles nog in groep E. Spanje leidt virtueel met 4 punten voor Japan en Costa Rica met drie stuks. Duitsland is hekkensluiter met 1 punt.

84'

Dan toch 1-1

Füllkrug doet waarvoor Flick hem in het veld heeft gebracht: scoren. Na knap voorbereidend werk van Sané en Musiala laat hij Simon van dichtbij geen enkele kans met een staalhard schot. Het staat 1-1 en dat is toch verdiend.

82'

De 33-jarige Alba mag gaan rusten, zijn 19-jarige ploegmaat Baldé mag de wedstrijd volmaken op de linksachter.