NederlandPolen
Halil Umut Meler
De Kuip
39382

Penaltymisser Depay in 91e minuut kost Oranje twee punten in groep van Rode Duivels

za 11 juni 2022 22:41
Nederland
2-2
Polen
  1. 16' - Geel - Grzegorz Krychowiak
  1. 49' - Doelpunt - Piotr Zielinski (0 - 2)
  2. 54' - Doelpunt - Denzel Dumfries (2 - 2)
  3. 63' - Geel - Lukasz Skorupski
  4. 65' - Verv. Steven Berghuis door Teun Koopmeiners
UEFA Nations League - speeldag 3 - 11/06/22 - 20:45
49'
Piotr Zielinski
0 - 2
49'
54'
Denzel Dumfries
54'
2 - 2

Nederland heeft voor het eerst in deze campagne van de Nations League punten laten liggen. Tegen Polen leek Oranje een 0-2-achterstand nog helemaal goed te gaan maken in de laatste minuten, maar Memphis Depay miste de penalty op 3-2. De Rode Duivels naderen wel niet op Nederland omdat België zelf gelijk speelde in Wales.

Na zes op zes in de Nations League begon Nederland vol vertrouwen in De Kuip in Rotterdam aan het duel met Polen. In vergelijking met de wedstrijd tegen de Rode Duivels ruim een week geleden stond Flekken in doel in plaats van Cillessen en werd Van Dijk rust gegeven. De Vrij kreeg zijn kans.

Bij de Polen was Lewandowski er niet bij. Ook hij krijgt rust, maar zou wel spelen tegen de Rode Duivels volgende week dinsdag.

Ondanks het groeiende vertrouwen liep het niet voor de spelers van Louis van Gaal tegen de Polen en dat resulteerde in een achterstand na 18 minuten. Matty Cash scoorde zijn eerste goal voor Polen met een gekruist schot over de grond: 0-1.

Bekijk de 0-1 van Polen

Oranje draait 0-2 bijna helemaal om

De speech van bondscoach Louis van Gaal maakte het spel niet opeens veel beter na een pauze, maar het werd wel nog een spektakelstuk. Dat spektakel begon met een tweede goal voor Polen.

Heel Nederland dacht dat Frankowski buitenspel stond, maar dat was nipt niet het geval. Zo kon hij alleen voor de doelman simpel breed leggen voor de meegelopen Zielinksi, die scoorde.

De dubbele achterstand was de prikkel die Nederland nodig had. 135 seconden na de 0-2 maakte Davy Klaassen de 1-2 op voorzet van Blind. De middenvelder van Ajax liep de voorzet goed in doel. En de Polen hadden niet eens tijd om ongerust te worden.

139 seconden na de 1-2 stond het 2-2. Dumfries scoorde. De VAR moest wel nog onderzoeken of Bergwijn daarvoor niet buitenspel stond, maar net als bij de 0-2 van Polen was dat nipt niet zo.

De totale ommekeer leek er zelfs nog te komen. Nederland kreeg een penalty in de 90e minuut voor handspel van een Poolse verdediger. Depay deed wat hij wel vaker doet. Met veel risico de penalty trappen. Dat liep verkeerd af. De paal voorkwam de 3-2. Oranje laat twee punten liggen.