4. 86' - Doelpunt - Brennan Johnson (1 - 1)
UEFA Nations League - speeldag 3 - 11/06/22 - 20:46
86'
Brennan Johnson
86'
1 - 1

De demonen van Wales blijven nog even rondspoken. Opnieuw zijn de Rode Duivels er niet in geslaagd om te winnen van hun boeman, ondanks een ideale uitgangspositie. Youri Tielemans knalde België op voorsprong met een fraaie treffer. Alleen strafte Brennan Johnson de laksheid van de Duivels in het slotkwartier af met een late gelijkmaker. Een unieke mogelijkheid om in te lopen op Nederland verkwanseld.

Wales - België in een notendop:

• Sleutelmoment: Wales blijft in het slot op zoek gaan naar de gelijkmaker en dat loont. In de 86e minuut krijgt Ramsey de bal met een heerlijk tikje tot bij Johnson en de jonge invaller laat het Cardiff City Stadium ontploffen met de late 1-1.

• Man van de match: Een gouden invalbeurt was het voor Brennan Johnson. Twee gouden maanden zijn het al geweest voor de 21-jarige aanvaller. Hij promoveerde naar de Premier League met Nottingham Forest, hielp Wales mee aan een eerste WK-deelname in 64 jaar en maakte vanavond zijn 1e goal voor het nationale team.

• Opvallend: Dat Wales niet de favoriete tegenstander is van de Gouden Generatie is een understatement. De afgelopen jaren hebben de Duivels nu 7 keer tegen de Welshmen gespeeld, slechts 1 keer konden de Belgen winnen.

Afgekeurde 1-0, Trossard laat 0-1 liggen

Nog voor de aftrap stond het al 1-0. Met hun a capella versie van het Welshe volkslied zorgden de thuissupporters voor een waar kippenvelmoment. Nog geen 5 minuten in de wedstrijd stond de 1-0 ook effectief op het scorebord. Of toch heel even, want de vroege goal van Ampadu werd door de VAR terecht afgekeurd voor voorafgaand buitenspel.

Het tekende wel het enthousiaste begin van Wales. De Belgen hadden het er flink moeilijk mee. Boyata liet een voorzet van James door zijn benen glippen, Bale kon de bal net niet in doel verlengen. Aan de overkant gaf Tielemans even wat tegengas, Hennessey had een prima redding op zijn volley.

De Belgen kwamen gaandeweg beter in de wedstrijd, maar de finesse ontbrak. Carrasco besloot na een knappe cross van De Bruyne van dichtbij slap op Hennessey. Even later kreeg hij een herkansing op een snedige counter, maar hij miste zijn schot compleet.

Kort voor de rust kwam Trossard het dichtst bij de 0-1 na een afgeblokt schot van Batshuayi, maar alleen voor het open doel besloot hij jammerlijk naast. Ook De Bruyne waagde nog zijn kans met een verrassende knal, Hennessey hield Wales weer overeind.

Duivels geven wedstrijd uit handen

Vroeg in de tweede helft lukte het dan toch voor de Belgen. Na een knappe aanval hield Batshuayi het overzicht in de zestien. Hij legde de bal perfect klaar voor Tielemans en die mikte de 0-1 buiten het bereik van Hennessey.

Het moeilijkste leek gedaan en ook de 2-2-tussenstand in Nederland-Polen klonk als muziek in de oren. Maar het bleek een slaapliedje voor de Duivels, die niet op zoek gingen naar een tweede goal. In een tweede helft die bol stond van de wissels lieten de Belgen Wales zo weer in de wedstrijd komen.

Bij een kopbal van Rodon op een vrije trap van Ramsey ontsnapten de Duivels nog, maar even later was het toch raak. Na een heerlijke assist van diezelfde Ramsey mikte Johnson de gelijkmaker beheerst voorbij Casteels. Randje buitenspel, maar de VAR corrigeerde de vlaggende lijnrechter. Opnieuw geen winst dus voor de Belgen tegen hun “angstgegner”.

90+7'

Geen bevestiging voor de RodeDuivels na de klinkende overwinning tegen Polen. Dankzij een treffer vanTielemans kort na de rust leken de Belgen nochtans op weg naar een overwinning.Maar het team van Roberto Martinez liet de Welshmen weer in de wedstrijd komenen zo kon Johnson in de slotfase alsnog voor de gelijkmaker zorgen.

90+3'

Martinez dropt Openda nog in de ploeg. Witsel wordt naar de kant gehaald.

90+1'

extra time

De Rode Duivels krijgen nog ruim 6 minuten om alsnog een overwinning uit de brand te slepen.

90+1'
90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
89'

extra time

De Rode Duivels krijgen nog 6 minuten om alsnog een overwinning uit de brand te slepen.

89'

extra time

88'

Het staat 1-1!

Dit keer worden de Duivels niet gered door de VAR. Het doelpunt is wel degelijk geldig. De Duivels krijgen een beetje wat ze over zichzelf afgeroepen hebben, de bordjes hangen weer gelijk.

87'
87'

Gelijkmaker?

Daar is de 1-1 dan toch, of niet? Johnson kan na een heerlijk tikje van Ramsey de gelijkmaker voorbij Casteels schuiven, maar er is gevlagd voor buitenspel. Wat zegt de VAR?

86'

Rodon kopt over!

Even schrikken voor de Belgen op een vrije trap van Ramsey. De bal valt centraal voor doel op het hoofd van Rodon, maar die is te verrast en kopt over.

83'

Wales mag de bal nu wel erg vlot rondtikken en dwingt nog eens een hoekschop af. Die levert niks op, maar de Belgen zakken nu toch iets te veel achteruit.

80'
78'

Wales probeert er toch nog wat van te maken, ondanks de vele wissels. De Rode Duivels hebben de wedstrijd onder controle, al blijft de marge krap.

73'

Praet en Hazard tussen de lijnen

Het is tijd voor een flinke personeelswissel aan beide kanten. Bij de Rode Duivels komen Praet en Eden Hazard in de ploeg voor De Bruyne en Trossard. Bij Wales ruimen Bale en Wilson plaats voor Johnson en Burns.