Ga naar de inhoud
Kroatië won voor het eerst in haar geschiedenis van Frankrijk.

Frankrijk blijft achter met 2 op 12 in Nations League na nederlaag tegen Kroatië

 ma 13 juni 2022 22:40
  1. 6' - Doelpunt strafschop - Luka Modric (0 - 1)
  2. 19' - Geel - Mattéo Guendouzi
  1. 51' - Geel - Marcelo Brozovic
  2. 68' - Geel - Adrien Rabiot
  3. 73' - Verv. Christopher Nkunku door Kingsley Coman
  4. 81' - Verv. Mattéo Guendouzi door Antoine Griezmann
UEFA Nations League - speeldag 4 - 13/06/22 - 20:45
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
6'
Luka Modric
0 - 1
Luka Modric
6'

Wereldkampioen Frankrijk is er weer niet in geslaagd om te winnen. In de heruitgave van de WK-finale kon het geen vuist maken tegen de stugge Kroaten. Luka Modric kroonde zich tot matchwinnaar door het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren.

Geen Final Four voor Frankrijk. Meer nog, de Fransen zullen zich nog moeten reppen om degradatie te vermijden. Gelukkig voor Les Bleus won Denemarken van Oostenrijk, de derde in de groep.

 

In het eigen Stade de France kwamen de Fransen al vroeg op achterstand door een strafschopdoelpunt van Luka Modric. De Kroaat knalde de bal laag in de linkerbenedenhoek. Mike Maignan, die zijn kans kreeg in doel, zat er nog met een handje bij maar de bal uit zijn doel ranselen lukte niet: 0-1.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Degradatienood

De Fransen moesten aanvallen en konden niet hun geliefde spel ontwikkelen. Met de steun van het publiek in het Stade de France konden ze de Kroaten  in de slotfase nog wel achteruit drukken. 


Onder meer kersvers Real-middenvelder Aurélien Tchouaméni kwam in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk niet, met een teleurstellende 2 op 12 als resultaat.


In de stand leidt Denemarken daardoor met 9 punten, voor Kroatië en Oostenrijk. Frankrijk is laatste en verkeert in degradatienood.

Fase per fase

90+5' tweede helft
68'
Frankrijk
51'
46' tweede helft
45+3' eerste helft
19'
6'
1' eerste helft