Dat zal deugd doen: Lukaku en Ziyech schieten Chelsea naar halve finale FA Cup

1. 15' - Doelpunt - Romelu Lukaku (0 - 1)
The Emirates FA Cup - speeldag 1 - 19/03/22 - 18:17
15'
Romelu Lukaku
0 - 1
15'

In de FA Cup heeft Middlesbrough geen derde slachtoffer kunnen maken onder de grote clubs. Chelsea plaatste zich voor de halve finales na een vlotte zege. Romelu Lukaku stapte tevreden van het veld. Hij begon in de basis en scoorde de belangrijke openingsgoal. Hakim Ziyech zorgde met een knap doelpunt voor de eindstand.

Middlesbrough had Manchester United en Tottenham uitgeschakeld op weg naar de kwartfinales van de FA Cup. Chelsea was dus gewaarschuwd en nam het niet licht op.

Romelu Lukaku begon voor het eerst sinds begin deze maand in de basis en bedankte al snel voor het vertrouwen.

De lof hoorde wel vooral Mason Mount toe, want na mooi uitverdedigen en een snelle uitbraak over rechts zette hij inch perfect voor. Lukaku had de verdienste op de goede plaats te staan en tikte binnen.

Middlesbrough was moedig en probeerde wel, maar na een halfuur was de match eigenlijk gespeeld. Ziyech plaatste de bal heerlijk in de verste hoek: 0-2.

In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Lukaku mocht gaan rusten in de 84e minuut.

90+3'
Sol Bamba (Middlesbrough) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Harvey Vale (Chelsea).
90+1'

90'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Harvey Vale (Chelsea) stond buitenspel.
89'
Lee Peltier (Middlesbrough) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kenedy (Chelsea).
89'
Lee Peltier (Middlesbrough) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mason Mount (Chelsea).
87'
Middlesbrough
87'
Jonathan Howson (Middlesbrough) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ruben Loftus-Cheek (Chelsea).
85'
Redding van Édouard Mendy (Chelsea), die de bal al duikend kan pareren.
85'
Josh Coburn (Middlesbrough) haalt uit met zijn linker...
84'
Thiago Silva (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Duncan Watmore (Middlesbrough).
83'
Antonio Rüdiger (Chelsea) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
82'
81'
Timo Werner (Chelsea) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
79'
Chelsea krijgt een vrije trap. Jonathan Howson (Middlesbrough) haalde Ruben Loftus-Cheek onderuit.
75'
Vrije trap voor Middlesbrough. Malang Sarr (Chelsea) hield een tegenstander vast en dat had de scheidsrechter gezien.
73'
Hakim Ziyech neemt de hoekschop voor Chelsea. Hij dropt de bal centraal voor doel.