Ga naar de inhoud

Pijnlijke avond voor Feyenoord: Slavia Praag maakt gelijkmaker met hakje in slotseconde

 wo 21 juli 2021 21:16
SLA
einde
1-3
FEY
  1. 11' - Doelpunt - Luis Sinisterra (1 - 0)
  1. 54' - Geel - Marcos Senesi
  2. 58' - Geel - Maksym Talovierov
  3. 68' - Doelpunt - Yira Sor (1 - 2)
  4. 75' - Doelpunt - Marcos Senesi (2 - 2)
  5. 86' - Geel - Ivan Schranz
UEFA Europa Conference League - speeldag 1 - 07/04/22 - 18:45
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
11'
Luis Sinisterra
11'
Luis Sinisterra
1 - 0
68'
Yira Sor
1 - 2
Yira Sor
68'
75'
Marcos Senesi
75'
Marcos Senesi
2 - 2

De coëfficientenpolonaise in Nederland werd al opnieuw ingezet, maar het feestgedruis bij Feyenoord werd alsnog verstoord door een laat doelpunt van Slavia Praag. Traoré dompelde De Kuip in de 95ste minuut in rouw na een enig mooi doelpunt.

Een vlijmscherpe counter van de Rotterdammers zette een volgepakte Kuip al na tien minuten in lichterlaaie. Luis Sinisterra rondde de snedige tegenaanval af met een schot in de korte hoek. Feyenoord meteen op rozen. 


Er leek geen vuiltje aan de lucht in de havenstad. Totdat Peter Olayinka op slag van rust voor de gelijkmaker zorgde. De ex-speler van AA Gent en Zulte Waregem wist de bal in twee tijden in doel te werken. 

Rotterdamse onvrede

 

Ref Meler keurde het doelpunt goed, maar de Rotterdammers protesteerden hevig. Olayinka trapte de bal naar doel maar het was zijn collega-aanvaller Yira Sor die nog een poging deed om de bal te raken. Die stond echter in een buitenspelpositie. Volgens Feyenoord moest het doelpunt dan ook afgekeurd worden. 

 

De onvrede bij Feyenoord groeide nog verder omdat de Turkse scheidsrechter de bal niet op de stip legde na een controversiële fout. De gemoederen liepen op die manier flink op in De Kuip. 

 

Toen de ref de spelers naar de kleedkamers stuurde, escaleerde het in een opstootje. Nadat de gemoederen bedaard waren kreeg Feyenoord-assistent Pusic rood, Olayinka en Marciano kregen een gele kaart onder de neus geschoven.

Party-pooper Traoré

 

Na rust bracht Yira Sor Slavia Praag opnieuw op voorsprong. Dat was van korte duur want nauwelijks vijf minuten later trapte Marcos Senesi, op assist van Cyriel Dessers, de 2-2 al tegen de netten. Alles opnieuw te herdoen.


Het doelpuntenfestival in de Kuip bleef maar doorgaan. Dit keer was het de beurt aan Orkun Köckü. De Feyenoord-aanvaller zette het stadion in lichterlaaie met een doelpunt in de 87ste minuut. Het feest kon beginnen.


Tot Ibrahim Traoré zich in de slotfase ontpopte tot party-pooper. In een doldwaze fase bracht hij Slavia Praag terug op gelijke hoogte met een enig mooi hakje. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk de goals:

Fase per fase

90+7' tweede helft
86'
Slavia Praag
75'

Doelpunt voor
Feyenoord

Marcos Senesi (Feyenoord) scoort met zijn lichaam. Het staat 2 - 2.
68'

Doelpunt voor
Slavia Praag

Yira Sor kan scoren voor Slavia Praag. De assist komt op naam van Ivan Schranz.
58'
Slavia Praag
54'
Feyenoord
46' tweede helft
19:31
Feyenoord
45+2' eerste helft
11'

Doelpunt voor
Feyenoord

Luis Sinisterra kan scoren voor Feyenoord. De assist komt op naam van Reiss Nelson.
1' eerste helft