Eintracht FrankfurtAntwerp
Paul Tierney
Deutsche Bank Park
30000

Antwerp krijgt Europese doodsteek in 95e minuut na doldwaas slot tegen Frankfurt

do 25 november 2021 22:48
2-2
  1. 34' - Doelpunt - Radja Nainggolan (1 - 1)
  1. 70' - Verv. Rafael Borré door Sam Lammers
  2. 89' - Doelpunt - Mbwana Samatta (1 - 2)
  3. 90+5' - Doelpunt - Gonçalo Paciência (2 - 2)
UEFA Europa League - speeldag 5 - 25/11/21 - 21:01
34'
Radja Nainggolan
1 - 1
34'
89'
Mbwana Samatta
1 - 2
89'
90+5'
Gonçalo Paciência
90+5'
2 - 2

Van de hemel naar de hel in de slotminuten. Even leek Ally Samatta het Europese avontuur van Antwerp in leven te houden met een late 1-2. Alleen incasseerde de Great Old in de 95e minuut alsnog de dodelijke gelijkmaker. Een zoveelste dreun op het einde van een Europa League-duel, dat opnieuw ontsierd werd door incidenten in de tribune.

Frankfurt - Antwerp in een notendop:

• Sleutelmoment: In de 89e minuut lijkt Samatta Antwerp naar een Europees delirium te schieten. De vreugde is echter van korte duur, want 6 minuten later kopt Frankfurt-invaller Paciência de gelijkmaker nog op het bord.

• Man van de Match: Radja Nainggolan was opnieuw een van de sterkhouders op het Antwerp-middenveld. De Belg trok in zijn duels vaak aan het langste eind en bekroonde zijn wedstrijd ook nog met een heerlijke treffer.

• Opvallend: Net zoals in de heenwedstrijd werd de partij in Frankfurt ontsierd door incidenten in de tribunes. Zowel bengaals vuur als bommetjes waren opnieuw van de partij vandaag.

via Butez in doel.

De bezoekers worstelden met de hoge Duitse druk, maar niet veel later hingen de bordjes bijna opnieuw gelijk. Trapp kreeg een hoekschop niet voldoende weg, waarna zowel Dessoleil als Frey het cadeautje weigerden uit te pakken.

Frankfurt bleef de wet dicteren, maar zowel Kostic als Lindström misten precisie in de afwerking. Antwerp hapte naar adem, maar rond het halfuur kwamen de bezoekers plots langszij. Nainggolan nam een hoekschop heerlijk op de slof en opende zijn rekening in Antwerpse loondienst.

Kamada tikt al snel de 1-0 binnen voor Frankfurt

Nainggolan neemt bal heerlijk op de slof en zorgt voor 1-1

Ultieme gelijkmaker Paciência dompelt Antwerp in rouw

Ook na de pauze nam de thuisploeg de wedstrijd meteen in handen, maar tot echte kansen leidde dat niet. Naast het veld kregen we wel vuurwerk te zien, letterlijk zelfs. Terwijl de Antwerp-fans eerst met bengaals vuur begonnen te zwaaien, ging er niet veel later een bommetje af achter het doel van Butez. De rekening volgt.

Een korte onderbreking was het gevolg, maar enkele tellen later lag de bal plots in het net. Fischer verstuurde een vrije trap richting de tweede zone, waar De Laet de 1-2 binnenfrommelde. Toch was het feestje van korte duur, want de VAR keurde het doelpunt nog af na millimeterwerk.

Frankfurt schrok wakker, maar kort voor het ingaan van de extra tijd sloeg Antwerp toch nog eens toe. Na een heerlijke pass van Yusuf kwam Samatta oog in oog met Trapp. De Tanzaniaan twijfelde niet en duwde de 1-2 loepzuiver binnen.

Antwerp leek op weg naar het ultieme delirium, maar in de 95e minuut viel The Great Old toch nog van zijn roze wolk. Invaller Paciência klom hoger dan alles en iedereen en kopte de gelijkmaker heerlijk tegen de touwen.

Een anticlimax van jewelste, waardoor het Europees avontuur er nu al opzit voor Antwerp.

Samatta slaat toe in het slot en scoort de 1-2

Priske: "Heel erg trots op de ploeg"

Brian Priske: "Ik denk dat het voor iedereen pijn doet. Dit was een moeilijke verplaatsing, maar we hebben goed gespeeld. De eerste helft was wel wat moeilijker dan de tweede."

"De mentaliteit zat goed, maar het doet pijn want dit is al de 3e keer dat we in Europa punten verspelen in de slotfase. Dat is natuurlijk voetbal, maar ik ben heel erg trots op de ploeg."

Nainggolan: "Kleine foutjes worden elke keer afgestraft"

Radja Nainggolan: “We hebben ervoor gevochten, dus er is veel teleurstelling nu. Een doelpunt wordt ook nog eens afgekeurd en in de laatste minuut slikken we dan de gelijkmaker. We gaan met 1 punt naar huis, maar als we wonnen zat er misschien nog meer in."

"De kleine foutjes worden elke keer afgestraft bij ons en daar moet aan gewerkt worden. Ik had liever gescoord als we gewonnen hadden, maar ik ben trots om mijn eerste doelpunt voor Antwerp te maken.

Nainggolan: "In Rome ging er elke week een bom af"

Priske: "Heel trots op mij ploeg, maar dit doet pijn"

Samatta: "Ongelukkig einde"

22:54

EINDE

Antwerp blijft steken op een 2-2-gelijkspel in Frankfurt en ziet zijn Europees avontuur tot een einde komen. The Great Old leek in de 88e minuut met de 3 punten aan de haal te gaan, maar diep in de extra tijd kopte Paciencia de gelijkmaker toch nog voorbij Butez.

90+5'
2-2
89'
1-2
70'
22:54

Frankfurt wacht tot diep in de toegevoegde tijd om de 2-2 te scoren

22:53

2-2, Paciencia dompelt Antwerp in rouw!

Diep in de extra tijd slaat Frankfurt toch nog eens toe. Invaller Paciencia klimt hoger dan iedereen en kopt de gelijkmaker heerlijk voorbij Butez. Wat een drama voor Antwerp.

22:51

Bibberen

Frankfurt probeert een nederlaag nog te vermijden, maar geeft ook veel ruimte weg aan Antwerp. Maken de bezoekers het helemaal af of verpest de thuisploeg het feestje nog?

22:50

22:48

1-2, Samatta doet het dan toch!

Daar is de 1-2 dan toch! Samatta zet de aanval zelf slim op, waarna Yusuf de bal perfect terug inlevert bij de Tanzaniaan. De aanvaller komt oog in oog met Trapp en duwt de 1-2 loepzuiver binnen.

22:45

Na de afgekeurde 1-2 van De Laet is Antwerp niet echt meer gevaarlijk in de buurt gekomen van Trapp. Nainggolan dropt een vrije trap nog eens in de box, maar De Laet kopt de bal hoog over.

22:41

Frankfurt wil voorlopig van geen wijken weten, al proberen de bezoekers nu echt wel de forcing te voeren. Ondertussen krijgt een gefrustreerde Frey geel voor mekkeren.

22:37

Antwerp begint de ballen nu toch iets meer richting Frey en Samatta te pompen. Met nog 10 minuten te gaan, dringt de tijd nu wel voor de bezoekers.

22:35

Millimeterwerk! Kapitein De Laet ziet 1-2 afgekeurd voor buitenspel

22:34

Priske gaat vol voor winst

Antwerp gaat nu volop voor de winst, want met Eggestein brengt Brian Priske nog een aanvallende kracht tussen de lijnen. Profiteert Frankfurt van de ruimte?