90+6'
Lorenzo Venuti
4 - 3
90+6'

Fiorentina heeft AC Milan zijn eerste competitienederlaag van het seizoen toegediend. In een doelpuntenkermis maakte Fiorentina één goal meer: 4-3. Ibrahimovic en Vlahovic eisten een hoofdrol op met elk twee doelpunten.

Milan domineerde, maar slikte na een kwartier op een pijnlijke manier de 1-0. Invallersdoelman Tatarusanu liet op een ongevaarlijke hoekschop de bal vallen en Duncan nam het cadeau met open armen aan.

Fiorentina moest achteruit, maar Ibrahimovic liet de gelijkmaker liggen. Dat brak de bezoekers zuur op, want net voor de rust verdubbelde Saponara (ex-Milan) de bonus van de thuisploeg: 2-0.

Op het uur leek Vlahovic de wedstrijd helemaal dood te maken, maar Ibrahimovic zag dat anders. Met twee goals in een korte tijdspanne bracht hij de spanning terug.

Met zijn 40 jaar en 48 dagen is Ibrahimovic de oudste speler die meer dan 1 goal maakt in een wedstrijd. En enkel Alessandro Costacurta en Silvio Piola waren ouder toen ze een goal maakten inde Italiaanse competitie.

Milan zette nog alles op alles, maar dom balverlies van Theo Hernandez liet Vlahovic toe om ook zijn tweede van de avond en 10e van het seizoen te maken. De owngoal van Venuti - na een kopbal van Zlatan op de lat - was er enkel voor de statistieken: 4-3.

De eerste nederlaag van Milan dit seizoen is goed nieuws voor Inter en Napoli. De derde en de eerste van het klassement spelen morgen de topper tegen elkaar.

Bekijk enkele goals uit Fiorentina-Milan

90+6'

Own goal voor

Goal voor AC Milan. Lorenzo Venuti scoort ongelukkig in eigen doel.
own goal
Fiorentina
4-3
AC Milan
90+6'
Zlatan Ibrahimovic (AC Milan) kan trappen op doel, maar hij ziet zijn schot via de lat over doel verdwijnen.
90+6'
AC Milan is dicht bij een doelpunt: de kopbal van Zlatan Ibrahimovic raakt de lat.
90+6'
De poging wordt gered door Pietro Terracciano (Fiorentina), die geen rebound weggeeft.
90+6'
De voorzet komt tot bij Simon Kjær (AC Milan). Zijn kopbal gaat richting doel...
90+5'
90+5'
AC Milan krijgt een vrije trap. Gaetano Castrovilli (Fiorentina) haalde Theo Hernandez onderuit.
90+1'

90'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Zlatan Ibrahimovic (AC Milan) stond buitenspel.
90'
Gaetano Castrovilli (Fiorentina) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rade Krunic (AC Milan).
87'
Redding van Ciprian Tatarusanu (AC Milan), die de bal al duikend kan pareren.
87'
Nicolás González (Fiorentina) haalt uit met zijn rechter...
82'
Olivier Giroud (AC Milan) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Álvaro Odriozola (Fiorentina).
81'
Theo Hernandez (AC Milan) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nicolás González (Fiorentina).
78'
Gaetano Castrovilli (Fiorentina) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rafael Leão (AC Milan).
76'
Bij Fiorentina wordt de hoekschop genomen door Cristiano Biraghi. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
76'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Nicolás González (Fiorentina), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.