Lierse K.Lommel SK
Matogna Simonini
Lisp
3000

Lommel reanimeert zichzelf in 1B met nieuwe overwinning in kelderduel tegen Lierse

za 5 maart 2022 22:55
Lierse K.
0-2
Lommel SK
    1. 72' - Doelpunt - Theo Pierrot (0 - 1)
    2. 78' - Geel - Cauê
    3. 90+4' - Geel - Laurent Lemoine
    4. 90+5' - Doelpunt - Bryan Smeets (0 - 2)
    Challenger Pro League - speeldag 23 - 05/03/22 - 20:47
    72'
    Theo Pierrot
    0 - 1
    72'
    90+5'
    Bryan Smeets
    0 - 2
    90+5'

Lommel, de voorlaatste in 1B, is al vier wedstrijden op rij ongeslagen. Vandaag gaf het die hoogvorm met 0-2 tegen Lierse nog wat meer glans. Lommel (7e) sluipt zo tot op 2 punten van zijn rechtstreekse concurrent Lierse (6e), maar sprokkelt zo ook vooral 10 bonuspunten in de degradatiestrijd.

Sinds de trainerswissel in Lommel, heeft de ploeg nog niet verloren. Met Patrick Greveraars aan het roer manoeuvreerde het zich behendig uit het degradatiemoeras. Met de overwinning in het kelderduel tegen Lierse vandaag, loopt Lommel nu 10 punten uit op de laatste in het klassement, Virton.

Ter info: in 1B degradeert enkel de laatste in het klassement.

Toch zat de wedstrijd bijzonder lang op slot. Zowel Lommel als Lierse organiseerde zich om vooral geen doelpunten tegen te krijgen. Die strategie resulteerde in een gesloten eerste helft.

Het was wachten tot de 70e minuut vooraleer de ban gebroken werd. Théo Pierrot profiteerde van een flipperkastmoment in de grote rechthoek en duwde de 1-0 op het bord.

De thuisploeg liet het hoofd niet hangen en probeerde een heus slotoffensief op poten te zetten. Maar Lierse bleef te onmondig in de zone van de waarheid en  kreeg in de ultieme slotfase nog een late tegentreffer te verwerken op een counter.