Challenger Pro League - speeldag 26 - 02/04/22 - 20:48
Cauê
45+4'
Cauê
2 - 1

Westerlo heeft de titel en de promotie nog niet te pakken. Lommel stak er een stokje voor na een zinderend slot van de eerste helft. 0-1 werd in geen tijd 2-1.  "We hebben nog twee matchen", maakt Westerlo-coach Jonas De Roeck zich niet druk.

Doelpunten

• 13' Seydoux 0-1
  • 45' Rosa 1-1
  • 45+2' Caue 2-1

Snelle goal van Westerlo

Met een zege was de buit binnen voor Westerlo. De bezoekers trokken dan ook flink van leer aan de Gestelsedijk.

Nog voor het kwartier stond het team van Jonas De Roeck verdiend op voorsprong. De verdediging van Lommel was zo lek als een zeef, Seydoux profiteerde optimaal: 0-1.

Een onterechte penalty, na een schwalbe van Daci, leverde geen tweede doelpunt op. Lommel-goalie De Busser redde met zijn rechter.

doelpunt
Seydoux verschalkt De Busser: 0-1.

Dolle slotminuten eerste helft

Het gaf de thuisploeg een boost. In de slotminuten van de eerste helft scoorde Lommel warempel 2 keer.

Jensen had geen verhaal op de streep van Rosa. Nauwelijks een minuut later moest hij zich opnieuw gewonnen geven toen Caue van dichtbij de bal in het dak mikte: 2-1.

Na de rust trok Lommel een stevige muur op om de voorsprong te verdedigen. Met succes, Westerlo vond geen gaatje meer.

In de extra tijd kreeg Mabea nog een rode kaart voor een vuile fout op Belghali. Toen hij op weg was naar de 3-1, trapte de Westerlo-speler in op zijn kuit.

voetballer
Lommel haalt verschroeiend uit in het zicht van de rust.

Morgen wel kampioen?

Westerlo zal morgen met belangstelling de match van RWDM in Deinze volgen. Als de nummer 2 niet kan winnen, is de promotie een feit. Westerlo heeft een bonus van 7 punten op de club uit Molenbeek.

"We hebben nog twee matchen"

Westerlo-coach Jonas De Roeck maakte zich niet druk in de nederlaag van zijn ploeg. "We hebben nog twee matchen", sprak hij.

"We voetbalden wat te laks en te emotioneel", vond hij. "Omdat we met een jonge groep spelen."

"We namen niet altijd de juiste beslissingen en wilden het te veel forceren. Vooral in de tweede helft."

Morgenavond kan het toch prijs zijn voor het team van De Roeck. "Als dat gebeurt, zullen we snel in Westerlo staan", lachte hij.

Jonas De Roeck
Jonas De Roeck vond zijn ploeg te emotioneel spelen.

90+5'

Einde: 2-1

Westerlo heeft de titel nog niet te pakken. Lommel stak er een stokje voor na twee dolle minuten net voor de rust (2-1).

90+5'
90+2'

Rood voor Mabea

De Ivoriaan Mabea moet het terrein vroegtijdig verlaten. Hij verliest het sprintduel van Belghali en trekt aan de noodrem. De verdediger was op weg naar de 3-1 in een leeg doel.

90+1'

Westerlo heeft nog een slotoffensiefje voorbereid. Van Eenoo draait een hoekschop op de knikker van Foster. Zijn vizier staat niet op scherp.

90'

In de handen van De Busser

Een knappe inswinger van Mabea belandt op het hoofd van Daci. Hij kopt recht in de handen van De Busser.

89'

+4 minuten

De match is nog niet afgelopen. De wedstrijdleiding telt er zo meteen 4 minuten bij.

86'

Morgen kampioen?

Bij deze tussenstand is Westerlo nog geen kampioen. Morgen dan maar? Als RWDM niet kan winnen in Deinze is de titel ook een feit.

84'

Het wil maar niet lukken voor Westerlo. Na een scrimmage voor doel kan De Busser de bal oprapen.

82'
74'

Nog een kwartier. Raakt Westerlo nog door de kloeke verdediging van Lommel?

71'
62'

Het gaat goed op en neer aan de Gestelsedijk. Westerlo-aanvaller Daci laat de kans liggen op de gelijkmaker. Agyepong verkijkt dan weer de kans voor de 3-1.

62'
Lommel SK
59'

De beste kans in de tweede helft komt op naam van Lommel te staan. Jensen gaat goed plat op een poging van Henkens (ex-Westerlo).

47'

We voetballen weer in Lommel en het is de thuisploeg die het felst uit de startblokken schiet. De kwieke Japanner Saito flirt met de 3-1.