Leo Seydoux
1 - 5
Leo Seydoux
86'

Westerlo heeft in de topper van het weekend in 1B een statement gemaakt. Op bezoek bij Lierse K. scoorde het maar liefst 5 keer zodat de club uit de Stille Kempen nu een voorsprong van 10 punten heeft op Waasland-Beveren.

Westerlo kon een gouden zaak doen in de stand. Naaste belager Waasland-Beveren ging namelijk in eigen huis de boot in tegen Moeskroen. Toch inspireerde dat de spelers van de koploper niet tot een swingende 1e helft. Pas op het halfuur konden de bezoekers de netten doen trillen door een doelpunt van Foster.

Pas in de 2e helft kwam Westerlo pas echt onder stoom. Net voor het uur vuurde Daci een pegel af die doelman De Smet niet kon pareren. 5 minuten later was het weer feest nadat Foster zijn 2e van de avond lukte.

Westerlo houdt schietoefeningen in 2e helft

De wedstrijd was dan al gespeeld, maar Westerlo wilde meer. Met nog een kwartier te gaan kregen de troepen van Jonas De Roeck een strafschop. Die moest tot liefst 3 keer hernomen worden, maar de 0-4 stond via Bernat wel op het scorebord.

Wat zette Lierse K. daar dan tegenover? Verder dan de eerredder van Abdallah kwamen de Pallieters niet. Het werd slechts een doekje voor het bloeden, want in het slot van de wedstrijd maakte Seydoux er zelfs nog 1-5 van.

Westerlo heeft zo na 12 speeldagen 10 punten voorsprong op Waasland-Beveren. Lierse K. telt als 3e 11 punten minder dan de koploper.