88'
Memphis Depay
1 - 2
88'

Is de remonte ingezet? Barcelona heeft de moeilijke verplaatsing bij Villarreal tot een goed einde gebracht: 1-3. Memphis Depay was belangrijk met de cruciale 1-2 in de slotfase. Nieuwe coach Xavi pronkt met 6 op 6 in de Primera Division.

Het leek weer even de slechte kant op te gaan voor Barcelona na de gelijkmaker van Samuel Chukwueze. Maar in de slotfase stond Memphis Depay opnieuw op.

De Nederlandse spits strafte balverlies van Villarreal koelbloedig (hij omspeelde de keeper en schoof de bal door de benen van een verdediger in doel) af en zette Barcelona toch weer op weg naar de zege. De 1-3 van Coutinho vanaf de stip was er een voor de statistieken.

De overwinning betekent veel voor de spelers van Barcelona: het is pas de eerste uitzege van het seizoen en kersvers coach Xavi behoudt zijn perfect rapport in de competitie: 6 op 6 na zeges tegen Espanyol en Villarreal.

Maar Xavi zal beseffen dat er nog veel werk op de plank ligt bij dit Barcelona. De efficiëntie op aanvallend vlak ontbrak en af en toe was de verdediging heel slordig.

Bekijk de 0-1 van Frenkie de Jong

De gelijkmaker van Villarreal

Coutinho legt de eindstand vast met een strafschop

90+6'
Juan Foyth (Villarreal CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+6'
Philippe Coutinho (FC Barcelona) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+5'
Philippe Coutinho (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+3'
Penalty voor FC Barcelona! Fout van Juan Foyth (Villarreal CF). Philippe Coutinho (FC Barcelona) werd afgestopt.
90+2'

90+1'
Juan Foyth (Villarreal CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Philippe Coutinho (FC Barcelona).
90'
90'
Daniel Raba (Villarreal CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Philippe Coutinho (FC Barcelona).
90'
Bij Villarreal CF wordt de hoekschop genomen door Daniel Raba. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
88'

Memphis Depay (FC Barcelona) scoort met zijn rechtervoet. Het staat 1 - 2.
87'
Daniel Raba (Villarreal CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sergio Busquets (FC Barcelona).
86'
Frenkie de Jong (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Étienne Capoue (Villarreal CF).
84'
Arnaut Danjuma (Villarreal CF) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
82'
Manu Trigueros (Villarreal CF) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
82'
Pervis Estupiñán (Villarreal CF) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
78'
Moi Gómez (Villarreal CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
78'
Pervis Estupiñán (Villarreal CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ousmane Dembélé (FC Barcelona).