87'
Moussa Diaby
1 - 5
87'

Borussia Dortmund heeft een stevig pak rammel gekregen in de topper tegen Leverkusen. In het eigen Signal Iduna Park verloren Die Borussen met zware 2-5-cijfers. Leverkusen nadert zo tot op 5 punten van de tweede plek.

In de topper tegen Leverkusen begon Dortmund-coach Rose met zowel Thomas Meunier als Thorgan Hazard in zijn basiself. Axel Witsel bleef dan weer 90 minuten op de bank.

De bezoekers namen de wedstrijd meteen in handen en dat vertaalde zich na 11 minuten al in de openingstreffer.  Zagadou pakte uit met een dramatische pass, waarna Akanji enkele tellen later de bal over zijn eigen doellijn duwde.

Dortmund was niet van slag en 5 minuten later hingen de bordjes al opnieuw gelijk. Deze keer was het de beurt aan de onfortuinlijke Frimpong om zijn eigen doelman te verschalken.

Toch hield Leverkusen de touwtjes stevig in handen en nog voor de rust klommen de bezoekers op een 1-3-voorsprong via doelpunten van Wirtz en Andrich.

Thomas Meunier bleef tijdens de rust in de kleedkamer, maar ook dat bracht geen zoden aan de dijk voor de thuisploeg. In tegendeel zelfs, want Tah en Diaby duwden het mes enkel nog wat dieper in de wonde.

De late 2-5 van Tigges was uiteindelijk maar een doekje voor het bloeden voor Dortmund, dat Bayern steeds verder ziet weglopen.

90+3' tweede helft
90+1'
De VAR heeft de beelden nog een keer bekeken en heeft het doelpunt voor Borussia Dortmund bevestigd.
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
89'
87'

Moussa Diaby (Bayer 04 Leverkusen) scoort met zijn linkervoet. Het staat 1 - 5.
87'
Julian Brandt neemt de hoekschop voor Borussia Dortmund. Hij dropt de bal centraal voor doel.
84'
Moussa Diaby (Bayer 04 Leverkusen) probeert met zijn lichaam de bal richting doel te deviëren, maar zijn poging belandt buiten het kader.
83'
Redding van Lennart Grill (Bayer 04 Leverkusen), die de bal al duikend kan pareren.
83'
Jude Bellingham (Borussia Dortmund) haalt uit met zijn rechter...
80'
Marco Reus (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
80'
80'
Giovanni Reyna (Borussia Dortmund) haalt uit met zijn rechter...
79'
Florian Wirtz (Bayer 04 Leverkusen) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mahmoud Dahoud (Borussia Dortmund).
78'
Mahmoud Dahoud (Borussia Dortmund) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
74'
Jude Bellingham (Borussia Dortmund) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
72'
Julian Brandt (Borussia Dortmund) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
71'
Bij Borussia Dortmund wordt de hoekschop genomen door Julian Brandt. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.