1. 18' - Doelpunt - Kwasi Wriedt (0 - 1)
Eredivisie - speeldag 2 - 22/08/21 - 16:45
18'
Kwasi Wriedt
0 - 1
18'

Vitesse heeft zijn eerste thuismatch in de nieuwe Eredivisie met zware 0-3-cijfers verloren van Willem II.  Vitesse-coach Letsch hield rekening met de match van afgelopen donderdag tegen Anderlecht én de return van komende donderdag. Loïs Openda stond 90 minuten op het veld, maar botste op ex-Anderlecht-doelman Wellenreuther bij de bezoekers.

Vitesse vecht met Anderlecht om een ticket voor de Conference League. Na de spectaculaire 3-3 van vorige week ligt alles nog open. Anderlecht krijgt rust van de Pro League, het hoeft zijn match tegen AA Gent niet te spelen.

Vitesse heeft die luxe niet, coach Letsch hield wel fel rekening met de Europese duels. Club Brugge-huurling Openda speelde de hele match, maar de spits kon niet scoren.

De thuisploeg kwam na ruim een kwartier achter door een goal van Wriedt, Wellenreuther, uitgeleend door Anderlecht, hield Openda van de 1-1. Het werd integendeel 0-2 langs Nunnely.

Op slag van rust kopt Openda de aansluitingstreffer net naast. En ook kort na de rust kan de Belg niet scoren: alleen voor Wellenreuther wint de doelman het duel. Het zat Openda vandaag niet mee. De 1-2 van Frederiksen werd afgekeurd omdat aangever Openda nipt buitenspel stond.

De pil werd nog wat bitterder door de 0-3 van Spieringhs. Bij de bezoekers viel in minuut 70 Kabungu (ex-Gent) in, hij pakte geel.