AntwerpUnion
Nicolas Laforge
Bosuilstadion
11781

Felle strijd op de Bosuil levert geen winnaar op: Union raakt niet verder dan 0-0 tegen Antwerp

Jupiler Pro League - speeldag 2 - 01/05/22 - 13:30

Union heeft twee punten te grabbel gegooid in de titelstrijd met Club Brugge. In een intense wedstrijd op de Bosuil werd niet gescoord. Union had in de tweede helft nog de beste kansen om te winnen, maar de bal viel net niet goed, ook niet in "Mazzu Time". Club Brugge kan straks dichterbij sluipen als het wint in Anderlecht.

Antwerp - Union in een notendop

• Sleutelmoment: In de slotfase heeft Union de keuze uit een handvol sleutelmomenten, maar de efficiëntie laat de leider in de steek. Lazare, Nielsen, Vanzeir en zelfs Undav wringen allemaal wenkende kansen de nek om.
  • Man van de Match: Uitblinkers waren er niet echt in deze loopgravenoorlog. Sam Vines verdedigde secuur en vooral proper en barricadeerde de rechterflank van Union. Toen hij gewisseld werd, was het pompen of verzuipen voor Antwerp.
  • Opvallend: De ongeslagen reeks op verplaatsing van Union blijft maar voortduren. De promovendus won twaalf van zijn laatste veertien uitwedstrijden en speelde er twee van gelijk. Waanzinnige cijfers.

Scheids Laforge heeft zijn handen vol

Antwerp-coach Brian Priske voorspelde oorlog op het middenveld en die kwam er ook. Zo hevig zelfs dat de kwaliteit van het voetbal eronder leed. Vaak was er door een opzittende tegenstander in de buurt geen tijd om iets deftigs te doen met de bal.

Pas na twintig minuten bikkelen kon Frey eens koppen. Moris had zijn redding klaar. Ook de volgende kansjes waren voor Antwerp, dat de stormachtige steun van de fans op de Bosuil in zijn rug voelde. Frey raakte vanuit een scherpe hoek de vuisten van Moris en ook Benson vond geen weg langs de Luxemburgse doelman van Union.

In de duels werd het randje opgezocht. Scheidsrechter Laforge had het meer dan eens lastig om de juiste straffen uit te delen. De vaak overdreven reacties van spelers maakten het er allemaal niet gemakkelijker op. Haroun mocht van geluk spreken dat hij geen tweede gele kaart kreeg voor een late tackle.

Union kan zijn kansen niet benutten

Ook na de rust zetten Antwerp en Union een hoge borst op. Geen van beide ploegen wilde plooien voor de andere. Fysiek kon deze wedstrijd gerust de vergelijking met een match in de Premier League doorstaan. Slechts op enkele momenten kon het spelpeil dat ook. Een vlakke volley van Nainggolan en de daaropvolgende redding van Moris was zo'n fase.

Gaandeweg liepen de reservoirs leeg. Die van Antwerp iets sneller, en de aanvallende wissels van Priske verstoorden het evenwicht bij de thuisploeg. Mazzu bracht met Lapoussin dan weer een man die de boel kon openbreken. Het was dan ook Union dat het laken in het laatste kwartier duidelijk naar zich toe trok.

De onvermoeibare Lazare tikte een voorzet naast. Ook Nielsen kon vastberaden voorbereidend werk van Vanzeir niet afronden. Toen Vanzeir wat later door Undav zelf in een kansrijke positie werd gezet, kraakte hij zijn schot. Antwerp pufte en kon de aanvalsgolven van Union niet breken. Helemaal op het einde viel de bal twee keer goed voor Undav. De topschutter had de goal van de zege op zijn voet, maar stiftte eerst te hard en daarna te zacht.

Union behoudt na deze speeldag sowieso minstens één puntje van zijn voorsprong op Club Brugge, maar zal wellicht teleurgesteld zijn dat het geen overwinning uit de brand kon slepen. Antwerp schiet met een punt weinig op en kan straks Anderlecht over zich zien wippen.

De Laet: "Al blij om op het veld te staan"

Ritchie De Laet mocht nog eens aan de aftrap staan bij Antwerp. "Ik denk dat we blij mogen zijn met een punt. Ons doel was om onze voet naast die van hen te zetten. Dan wisten we dat er momenten zouden komen en dat wij de spelers hebben om hen pijn te doen."

"We hebben wel een aantal halve kansen kunnen creëren, maar net niet goed genoeg. We hebben wel veel corners en vrije trappen gehad. Misschien hadden we daar wel op moeten scoren. Open, uitgespeelde kansen zijn er niet geweest van onze kant", gaf De Laet toe.

Het was wel een wedstrijd waarin Ritchie de krijger zijn hartje kon ophalen. "Ik ben al blij dat ik opnieuw serieus op het veld kan staan. Het is een lange maand geweest. Ik ben blij dat het achter de rug is en ik hoop dat ik nu naar de toekomst kan kijken."

"We wisten dat het niet gemakkelijk zou zijn", zei De Laet over de play-offs. "Het is ook nog maar de tweede keer dat we in deze formatie speelden. We zijn er stilletjes aan aan het werken, maar ik denk dat alles wel goed zal komen."

Undav: "Allemaal moeilijke wedstrijden"

Deniz Undav speelde met Union een intense wedstrijd. "Het was een zwaar gevecht. De mentaliteit was heel belangrijk. Iedereen liep en iedereen vocht. Je ziet het: iedereen is uitgeput."

"We hadden drie punten kunnen pakken", besefte ook de Duitse topschutter. "We hadden veel grote kansen. Ik had zelf minstens één van mijn twee kansen moeten afmaken. Zulke wedstrijden gebeuren nu eenmaal, we doen voort."

"In de play-offs zijn het allemaal moeilijke wedstrijden. Gemakkelijker zal het niet worden. Nu moeten we zien wat er beter kan", besloot Undav.

Bekijk hier de reacties na de wedstrijd

90+5'

Geen doelpunten in een intense en soms bitsige topper tussen Antwerp en Union. De leider had in het slotkwartier nochtans genoeg kansen om te winnen.

90+3'

Nog maar eens een open kans voor Undav, en wéér loopt het op niks uit. De Duitse spits zet deze keer te weinig kracht achter zijn lobje.

90+2'

Union blijft zoeken naar het doelpunt. De bezoekers verdienen het ondertussen dubbel en dik.

90+1'

90'
90'

Weer niet!

Zelfs Undav laat een enorme kans onbenut. De topschutter van Union stift na een heerlijke opening van Teuma over Butez, maar ook ruim over de lat.

89'

We moeten toch zeggen dat Union sowieso de betere kansen heeft gekregen.

Tom Boudeweel
88'

Het wil niet lukken

Undav bereikt Vanzeir met een slimme, snelle bal vooruit. Vanzeir stuurt De Laet het bos in, maar kraakt dan zijn schot. Hoeveel kansen heeft Union nodig voor dat doelpunt?