Jupiler Pro League - speeldag 33 - 02/04/22 - 18:31
53'
Hugo Cuypers
53'
2 - 2

KV Mechelen heeft zijn ticket voor de Europe Play-off veroverd, al ging dat niet zonder moeite. KV Kortrijk maakte er een doldwaze partij van Achter de Kazerne, maar vergat in het slot te profiteren van een strafschop. KV Mechelen is zo voor de slotspeeldag zeker van een plekje in de top 8.

KV Mechelen - KV Kortrijk in een notendop:

Sleutelmoment: Messaoudi versiert een kwartier voor tijd een penalty en zet die ook om... Maar een enthousiaste ploegmaat vergalt het feestje. De spits gaat opnieuw achter de bal staan, dit keer brengt Coucke redding.

Man van de Match: Amine Benchaib kreeg voor het eerste een basisplek van Karim Belhocine. Hij bedankt voor het vertrouwen met een sterk optreden en een stevige pegel in de kruising.

Verlammend fluitsignaal: Na 7 minuten wedstrijd galmt een fluitsignaal door het stadion na een overtreding van de thuisploeg. Bij Mechelen werkt dat verlammend, waardoor Benchaib ongestoord kan scoren.

Overbodig fluitsignaal: Vroeg in de tweede helft geeft Dierick Kortrijks balvoordeel, waarna Benchaib de bal in de kruising knalt. De thuisploeg is het niet eens met de beslissing van de ref en snapt niet waarom hij opnieuw fluit.

3 dolle minuten, 2 penalty's en 1 winnaar

Met nog 40 minuten op de klok stond KV Mechelen voor een aartsmoeilijke opdracht. Amine Benchaib profiteerde tot tweemaal toe van verwarring over de scheidsrechterlijke beslissing bij de thuisploeg en bracht met een heerlijke knal in de kruising Kortrijk op voorsprong.

KV Mechelen moest de 3 punten thuishouden om zeker te zijn van de Europe Play-Off. In enkele doldwaze minuten zette het de scheve situatie helemaal recht. Cuypers knalde de netten bijna in stukken, Hairemans bracht zijn ploeg op voorsprong met een puike plaatsbal.

Het Mechelse publiek was dolenthousiast, maar hield toch even de adem in toen Messaoudi een penalty mocht nemen. De spits van Kortrijk scoorde de elfmeter, maar moest zijn poging hernemen. Coucke en Peyre hielden na een chaotische fase hun ploeg recht.

Mechelen hield de voorsprong vast en mag zich na een spektakelwedstrijd opmaken voor de strijd om Europees voetbal.

Schoofs: "Scheids zei dat hij niet bewust floot bij 2e goal"

Rob Schoofs: "De opluchting is groot. We spelen een goed seizoen, maar laten het de laatste weken afweten. Toch plaatsen we ons alweer voor de Play-Offs met nog een wedstrijd te gaan."

"Onze tegendoelpunten, daar is altijd veel om te doen... Zeker bij de tweede goal is het raar dat hij eerst fluit en dan voordeel geeft. Achteraf zei hij dat hij niet bewust floot, maar dat was wel bepalend voor ons."

Wouter Vrancken: "Ja het zijn heel rare goals. Ik ga er niet te veel op terugkomen."

"De kloof op de nummer 5 is groot, maar ik denk dat we onze ambitie van voor het seizoen nu al behaald hebben. Alle credits naar de jongens, wat er nog volgt, gaan we nu nog niet te veel over nadenken."

20:23

Mechelen wint spektakelmatch!

KV Mechelen mag strijden om Europees voetbal. In een spectaculaire wedstrijd had de thuisploeg aan 3 dolle minuten genoeg om een scheve situatie recht te zetten. Het team van Wouter Vrancken kwam met de schrik vrij toen Messaouidi zijn tweede poging vanaf de penaltystip miste.

90+1'

Een afstandsschot van Vanlerberghe waait hoog over. De seconden tijdwinst zijn welgekomen bij Mechelen.

90+1'

Nog 3 minuten moet KV Mechelen standhouden, wil het naar de Europe Play-Off.

90+1'

89'

Kortrijk zet nog een slotoffensief op poten. Valt de gelijkmaker alsnog?

86'

De seconden tikken weg in het voordeel van Mechelen. Rob Schoofs ontdoet zich sierlijk van zijn verdediger en zet voor. Zijn voorzet vindt geen ploegmaat.

82'

Ook Cuypers mist een opgelegde kans. Loopt het toch nog fout voor Mechelen?

81'
81'

Storm stoomt nog eens door richting doel. Met zijn linker viseert hij de korte hoek, de bal belandt in het zijnet.

80'

De gemiste penalty is een ferme tik voor Kortrijk. De bezoekers moeten even bekomen. Kan Mechelen de overwinning over de streep trekken?

74'
penalty gemist
3-2
73'

Wat een drama!

Messaoudi zet de elfmeter goed om. Maar... De spits moet zijn penalty opnieuw nemen, want een ploegmaat was te vroeg vertrokken.

Messaoudi gaat opnieuw achter de bal staan. Coucke leest de angst in zijn ogen en pakt de penalty. Ook in een daaropvolgende, rommelige fase kan Kortrijk niet scoren.

71'

Penalty Kortrijk!

Van Hoorenbeeck maakt tot tweemaal toe een opzichtige overtreding in de zestien. Het slachtoffer, Messaoudi, gaat na contact liggen. Een elfmeter voor de bezoekers is het gevolg.