Ga naar de inhoud
Geen fijne avond voor Lukaku tegen Juventus.

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Juventus
15
6
5
1
0
10
6
2
Chelsea
13
6
4
1
1
13
4
3
FC Zenit
5
6
1
3
2
10
10
4
Malmö FF
1
6
0
5
1
1
14
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Juventus
0
0
0
0
0
0
0
2
Chelsea
0
0
0
0
0
0
0
3
FC Zenit
0
0
0
0
0
0
0
4
Malmö FF
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Juventus
0
0
0
0
0
0
0
2
Chelsea
0
0
0
0
0
0
0
3
FC Zenit
0
0
0
0
0
0
0
4
Malmö FF
0
0
0
0
0
0
0
JuventusChelsea
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Jesús Gil Manzano
stadion
Allianz Stadium
toeschouwers
19934

Romelu Lukaku verlaat Italië bij kortstondige terugkeer met een lege koffer

 wo 29 september 2021 22:52
Juventus
einde
1-0
Chelsea
    1. 62' - Verv. César Azpilicueta door Ruben Loftus-Cheek
    2. 65' - Verv. Federico Bernardeschi door Dejan Kulusevski
    3. 75' - Verv. Andreas Christensen door Ross Barkley
    UEFA Champions League - speeldag 2 - 29/09/21 - 21:00

    Juventus heeft de krachtmeting met Champions League-houder Chelsea gewonnen. Romelu Lukaku en zijn maats konden de code van Juve niet ontcijferen: 1-0.

    Juventus - Chelsea in een notendop:

    • Sleutelmoment: De term blitzstart is gemaakt voor momenten zoals vanavond in het Juventus Stadium. Amper 10 seconden na de aftrap van de tweede helft brengt Chiesa Juventus op voorsprong. Meteen de enige en dus de winning goal van de wedstrijd.

    • Man van de match: Federico Chiesa deed de Chelsea-defensie afzien met zijn versnellingen. Halfweg de eerste helft kwam hij al dicht bij de 1-0, in de tweede helft had hij maar enkele seconden nodig om te scoren. 2 schoten, 1 goal. Ook met zijn passing blonk Chiesa uit in efficiëntie, maar liefst 91 procent van zijn passes kwamen aan.

    • Opvallend: Chelsea op Italiaanse bodem in de Champions League, het is geen succesverhaal. Voor de 5e opeenvolgende keer gaat de tweevoudige CL-winnaar onderuit in de laars. Eerder gebeurde dat ook al tegen Inter (in het seizoen 2009-10), Napoli (2011-12), Juventus (2012-13) en Roma (2017-18).

    Balbezit voor Chelsea, beste kansen voor Juventus

    Romelu Lukaku werd bij zijn terugkeer in Italië meteen getrakteerd op een stevig fluitconcert van de Juventus-aanhang. De Rode Duivel liet het niet aan zijn hart komen. Zijn Chelsea begon stevig aan de wedstrijd en na nog geen 10 minuten kon Lukaku al uithalen op een hoekschop, Szczesny pakte de bal in twee tijden.

     

    De toon was meteen gezet, want Chelsea gaf het initiatief niet meer uit handen. Voor Juventus was het bij momenten achter een ongrijpbare bal hollen. Toch slaagden de bezoekers er nauwelijks in om doelgevaar te creëren, Lukaku kwam amper in het stuk voor.

     

    Bovendien pakte Juventus een paar keer gevaarlijk uit op de counter. Vooral de aalvlugge Chiesa deed Chelsea pijn. Na 20 minuten kon de Italiaan doorbreken na balverlies bij Chelsea op het middenveld. De versnelling was indrukwekkend, maar het toetje ontbrak: vanuit een scherpe hoek mikte Chiesa nipt voorlangs.

     

    Het was even schrikken voor Chelsea, dat meer dan 70 procent balbezit had. Toch bleef het gevaar van Juventus komen, Mendy zag een afstandsschot van Rabiot ging niet zo gek ver over zijn doel zoeven. Aan de overkant bleef Szczesny werkloos toekijken.

    Juventus gooit alles op slot na blitzstart

    Wie net te laat weer zijn zitje opzocht voor de tweede helft en naar het scorebord keek, schrok zich een hoedje. Na amper 10 seconden stond Juventus plots op voorsprong. De thuisploeg zocht meteen na de aftrap de diepgang, Bernardeschi lanceerde Chiesa en die maakte het vanuit een scherpe hoek én onder druk van Rüdiger uitstekend af.

     

    Een koude douche voor Chelsea, terwijl Juventus net vertrouwen tankte. De thuisploeg verdedigde de voorsprong met het mes tussen de tanden, Chelsea raakte amper in de buurt van Szczesny. Tuchel probeerde het tij te keren met een driedubbele wissel rond het uur, maar ook dat zette geen zoden aan de dijk.

     

    Integendeel, het was Juventus dat nog bijzonder dicht bij een tweede goal kwam. Na een heerlijke crosspass van Rabiot bood Cuadrado Bernardeschi een uitgelezen kans aan, maar de Italiaanse international liet ze liggen.

     

    Zo bleef het in theorie spannend, in de praktijd was het niet bepaald nagelbijten voor de Juve-fans. Op een kwartier van het einde kon Lukaku zich eindelijk eens manifesteren, maar zijn kopbal was slecht gericht. In de slotfase kreeg hij een nog grotere kans op de gelijkmaker. Op aangeven van Barkley draaide hij zich goed weg van Bonucci, maar dit keer was zijn afwerking te onbesuisd.

     

    Juventus hield al bij al makkelijk stand. In de extra tijd mocht Chelsea het nog eens proberen op een hoekschop. De kopbalkans was dit keer voor Havertz, maar hij trad in de voetsporen van Lukaku en kreeg de bal niet binnen het doelkader. Juventus pakt zo 6 op 6, Chelsea gaat na de competitienederlaag tegen Manchester City nu ook onderuit in de Champions League.

    Chiesa: "We hebben karakter getoond"

    Federico Chiesa was met zijn snelle goal meteen na de rust de matchwinnaar voor Juventus.  “Het was een moeilijke wedstrijd. Chelsea heeft vanavond nog eens laten zien dat het een grote ploeg is in Europa, voor mij één van de sterkste teams."

     

    "Maar wij hebben karakter getoond en zijn er blijven voor gaan. We hebben de
    eerste kans meteen benut en uiteindelijk een verdiende zege geboekt."

     

    "We staan allemaal achter de coach en we willen Juventus weer brengen waar het thuishoort, aan de top. Nu wacht ons een belangrijke derby tegen Torino die we ook willen winnen.”

    Fase per fase

    90+7'

    Einde

    Na de competitienederlaag tegen Manchester City gaat Chelsea ook in de Champions League onderuit. Juventus wint met het kleinste verschil dankzij een treffer van Chiesa, amper 10 seconden na de rust. Voor Lukaku werd het een terugkeer naar Italië in mineur, de Rode Duivel kwam amper in het stuk voor.

    90+6' tweede helft
    90+6'

    Havertz kopt over!

    Dan toch nog een grote kans voor Chelsea. Havertz kan koppen op een hoekschop, maar raakt de bal niet goed. Zijn poging gaat nipt over, het lijkt voorbij voor Chelsea.

    90+1'

    5 minuten extra

    Juventus moet nog 5 minuten zwoegen om de drie punten in Turijn te houden. Op de mentaliteit van de thuisploeg valt niks aan te merken, ze verdedigen de voorsprong met hand en tand.

    90+1'

    5 - extra time

    Er komen 5 minuten extra tijd bij.
    90'

    Chiesa als matchwinnaar of zit het venijn nog in de staart voor Juventus?

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    88'

    Penalty check

    Na een vrije trap voor Chelsea claimen de bezoekers een penalty voor hands. Gil Manzano gaat er niet op in en ook de penalty check van de VAR levert niks op voor Chelsea.

    83'

    Lukaku laat de gelijkmaker liggen

    Daar is dan eindelijk die grote kans voor Lukaku! Hij draait goed weg van Bonucci, maar krijgt de bal dan niet binnen het doelkader. Deze kansen laat de Rode Duivel zelden liggen. 

    82'

    Juventus lijkt niet van plan om dit nog uit handen te geven, de thuisploeg geeft duimbreed toe. De tijd begint te dringen voor Chelsea.

    77'

    Applaus voor Chiesa

    Luid applaus voor Chiesa, zijn wedstrijd zit erop. Aan Kean om het slotkwartier vol te maken.

    75'

    Kopbal Lukaku niet gekadreerd

    Eindelijk kan Lukaku zich eens doen gelden. De voorzet van Hudson-Odoi is op maat, maar Lukaku kan zijn kopbal niet kadreren. De Juventus-supporters fluiten de ex-speler van Inter nog maar eens uit.

    69'

    Szczesny is vanavond nog geen enkele keer echt op de proef gesteld. Chelsea brengt te weinig, Juventus houdt makkelijk stand.

    69'
    66'

    Terwijl Rüdiger nog een gele kaart krijgt voor protest wordt Bernardeschi naar de kant gehaald bij Juventus. Kulusevski is zijn vervanger.

    64'

    Bernardeschi akelig dicht bij de 2-0!

    Olala, Chelsea ontsnapt aan een tweede tegengoal. Een heerlijke pass van Rabiot wordt door Cuadrado al even mooi in één tijd voor doel verlengd, maar daar kan Bernardeschi de bal net niet goed genoeg raken. Hier zat meer in.

    63'

    3 frisse krachten bij Chelsea

    Thomas Tuchel grijpt meteen stevig in bij Chelsea met een een driedubbele wissel. Jorginho, Ziyech en Azpilicueta moeten plaats ruimen voor Hudson-Odoi, Chalobah en Loftus-Cheek.