Timo Werner
    90+5'
    Timo Werner
    4 - 0

Chelsea heeft zich met veel bombarie geplaatst voor de 1/8e finales van de Champions League. Na de 4-0 tegen Juventus ligt het zelfs plots in poleposition voor de groepswinst. Lukaku bleef bij Chelsea op de bank, de jonge Koni De Winter kreeg zijn debuut voor Juve.

Chelsea - Juventus in een notendop:

• Sleutelmoment: Vroeg in de 2e helft legt Chelsea de wedstrijd in een beslissende plooi. Reece James maakt in de 56e minuut de 2-0 en 2 minuten later weet ook Callum Hudson-Odoi te scoren.

• Man van de match: Veel gevaar kwam van de voeten van Reece James. Hij testte doelman Szczesny meermaals en pikte uiteindelijk ook zijn doelpuntje mee.

• Opvallend: In de 80e minuut flikkert het nummer 45 in het groen op het bord van de wissels. Koni De Winter mocht zo van zijn coach Allegri zijn debuut maken voor Juventus. De 19-jarige Belg kwam Juan Cadrado vervangen en speelde nog enkele minuten op de rechtsachter.

Chelsea rijgt de kansen aan elkaar

"We kunnen hem wel selecteren, maar enkel om in het slot van de wedstrijd wat minuten te maken. Dat is het maximum." Thomas Tuchel was duidelijk over de speelkansen van Romelu Lukaku. De Rode Duivel was wel fit genoeg om op de bank plaats te nemen. Hij wilde maar al te graag zijn eerste minuten maken nadat hij op 2 november geblesseerd uitviel tegen Malmö.

Ook op die andere bank zat er een landgenoot in trainingsplunje. Koni De Winter kreeg van coach Allegri een plek in de wedstrijdselectie van de "Oude Dame".

Juventus was al zeker van de kwalificatie, Chelsea niet. Dat het van moeten was voor de thuisploeg was ook aan het spel te zien. "The Blues" waren dominant en zorgden ook voor het meeste gevaar. Chilwell trapte eens en James testte de reflexen van Szczesny op vrije trap.

Net voor het halfuur was het dan toch raak. Het leer viel na een hoekschop voor de voeten van Chalobah die niet twijfelde: 1-0. Bij Juventus hadden ze wel hands gezien van Rüdiger, maar de VAR zag er geen graten in.

Wat zette Juventus daar dan tegenover? Meteen na die treffer kon Morata doelman Mendy verschalken. Thiago Silva was er als de kippen bij om de 1-1 te verijdelen. Geen gelijkmaker dus, maar wel bijna de 2-0. Aan de overzijde had James een goed schot in huis, de redding van Szczesny was nog mooier.

Thuisploeg mept Juventus helemaal tegen het canvas

Na de koffie ging Chelsea gewoon op hetzelfde elan door. Al vroeg in de 2e helft mepte de thuisploeg de "Bianconeri" hard tegen het canvas. Reece James haalde snoeihard uit met rechts en nu had Szczesny geen geweldige save in huis. 2 minuten later mocht de Poolse doelman zich nog een keer omdraaien. Hudson-Odoi legde de bal in het net.

De wedstrijd was gespeeld. Juventus was op aanvallend gebied werkelijk nergens en moest de wet van de sterkste ondergaan.

Dan brak er een mooi moment aan voor Koni De Winter. De 19-jarige Belg mocht van Allegri in de 80e minuut invallen voor Cuadrado. Aan de wedstrijd veranderde er echter niks. Chelsea kon zelfs de 4-0 maken nadat McKennie zich op een hoge bal verkeek. Timo Werner kon zomaar binnen tikken.

Door de overtuigende zege staat Chelsea plots op kop in groep H. Het telt even veel punten als Juventus, maar scoorde in de onderlinge duels wel vaker.

22:54

Chelsea heeft met een statement de leidersplaats in groep H overgenomen. Juventus was werkelijk nergens en de thuisploeg legde er in de 2e helft nog 3 in het mandje.

90+5'
    Chelsea
    4-0
    Juventus
    90+1'

58'
    Chelsea
    3-0
    Juventus
    56'
    Chelsea
    2-0
    Juventus
    22:53

GOAL! 4-0 Werner

Chelsea doet er nog een doelpuntje bij. McKennie verkijkt zich op een hoge bal zodat Ziyech kan voorzetten. Time Werner hoeft de 4-0 maar binnen te tikken.

22:49

Arthur wil nog wel een eerredder forceren. De Braziliaan ziet zijn schot echter naast vliegen. Op aanvallend vlak bracht Juventus vanavond gewoon te weinig.

22:48

extra time

We krijgen nog 5 minuten extra tijd in deze 2e helft. De wedstrijd is wel al een tijdje gespeeld.

22:44

Bijna de 4-0

Chelsea doet er ei zo na nog een doelpuntje bij. Ziyech is bijzonder dicht bij een treffer, maar Szczesny zegt nee. Aan de doelman van Juventus lag het vanavond zeker niet.

22:42
    22:41

Mendy moet zich eens een keer onderscheiden. McKennie waagt zijn kans en ziet hoe de doelman van Chelsea alert staat te keepen. Mendy kende wel een rustige avond.

22:40

Dybala wil nog wel iets forceren. Hij duikt de 16-meter van Chelsea in en gaat dan nadrukkelijk op zoek naar een strafschop. De bal gaat echter niet op de stip.

22:38

Koni De Winter mag invallen

Mooi moment voor Koni De Winter. De 19-jarige Belgische verdediger mag van Allegri zijn eerste minuten maken bij de eerste ploeg van Juventus. Hij komt Cuadrado vervangen.