UEFA Champions League - speeldag 1 - 14/09/21 - 21:01
56'
85'
0 - 3
85'

Bayern München is met een glansprestatie aan de nieuwe jaargang van de Champions League begonnen. Het won met sprekend gemak bij FC Barcelona na een demonstratie in volwassenheid, efficiëntie en organisatie. Dankzij Müller en Lewandowski (2x) werd het 0-3.

FC Barcelona-Bayern München kort samengevat:

• Sleutelmoment: De score openen was de moeilijkste opdracht voor Bayern. Müller deed het in de eerste helft, na de rust maakte Lewandowski het af.
  • Man van de Match: Robert Lewandowski scoorde nu al 18 wedstrijden op een rij voor Bayern. De Poolse scoringsmachine valt maar niet stil.
  • Opvallende statistiek: 0-3, 1-4, 0-3: dat zijn de laatste drie resultaten van een thuiswedstrijd van FC Barcelona in de Champions League.

Met een gelukje op voorsprong

Wie had gehoopt op een potje Tiki Taka-voetbal van de thuisploeg, kwam bedrogen uit. De start van Barça was nochtans goed, maar na twintig minuten nam Bayern de wedstrijd verpletterend in handen.

Een schot van Sané spatte eerst nog uiteen op het hoofd van zijn landgenoot Ter Stegen, tien minuten later was het wel raak voor de bezoekers. Een schot van Müller week af op Garcia, nu had Ter Stegen geen enkele kans. Een antwoord voor de rust kwam er niet meer van Barça.

Ook na de pauze was de eerste kans voor Sané. Weer deed Ter Stegen het uitstekend, nu met een beenreflex.

Uitstel, maar geen afstel voor de Beierse machine. De onvermijdelijke Lewandowski maakte er 0-2 van na tien minuten. De Poolse goalgetter stond op de juiste plaats om een bal op de paal van Musiala binnen te tikken.

Na de dubbele achterstand greep Koeman in. Hij bracht enkele jeugdproducten in en dat kon de thuisaanhang wel smaken.

Gavi, Demir, Baldé, het zijn nog geen namen als klokken, maar ze probeerden wel. Elk balcontact werd bijna als een doelpunt onthaald. Ook Coutinho was nog gevaarlijk tegen zijn ex-club, maar hij kon tot twee keer toe niet kadreren.

Het werd uiteindelijk nog 0-3 dankzij alweer Lewandowski. Opnieuw stond hij op de juiste plaats na een bal op de paal.

Dit Barça heeft op dit niveau, met spitsen als Luuk de Jong en Memphis Depay die geen enkele keer gevaarlijk waren, niets te zoeken. Bayern-doelman Manuel Neuer kende wellicht één van de rustigste avonden uit zijn carrière. En dat in Camp Nou. Het is ooit anders geweest...

90+3' tweede helft
90+2'

Einde!

Het zit erop in Catalonië. Bayern gaat met de drie punten naar huis na een logische zege bij FC Barcelona. Dit Barça heeft op dit niveau niets te zoeken.

90'

Baldé is uitstekend ingevallen voor Barcelona. De jonge aanvaller heeft duidelijk iets in zijn mars. Een linksepoot, dat zien ze bovendien graag in Camp Nou.

90'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
89'

De toegevoegde tijd komt eraan. Hoelang duurt de lijdensweg nog voor Barça?

87'

De honger van Bayern is nog niet gestild. Het wordt een beetje pijnlijk.

86'

Weer Lewandowski

De 0-3 staat dan toch op het bord. Opnieuw staat Lewandowski op de juiste plaats na een bal op de paal.

85'

Sabitzer, net ingevallen voor Müller, komt tot een schot in de zestien na een vlotte aanval van Bayern. De bal verdwijnt in het zijnet.

82'
82'
82'

Voor Süle en Sané zit de wedstrijd erop. Stanisic en Coman mogen de wedstrijd volmaken.

82'

Gavi buffelt Müller omver in de middencirkel. Hij krijgt daarvoor geel van Oliver, maar ook een luid applaus van de Barça-fans.

78'
78'

Upamecano gaat door in de rug van Depay: geel!

77'

Het slotkwartier is ondertussen ingegaan. De invallers van Barcelona proberen zich te onderscheiden: een schot van Coutinho wordt afgeblokt.

76'

Mingueza zoekt Depay voor doel, Upamecano verdedigt goed en haalt de angel uit de aanval van Barça.