Ga naar de inhoud
Vinicius en Benzema vormden een gouden duo vanavond.
Vinicius en Benzema vormden een gouden duo vanavond.

Benzema (2 goals) en Vinicius (2 assists) zijn van goudwaarde voor Real

 wo 3 november 2021 20:34
  1. 39' - Doelpunt - Fernando (1 - 1)
  1. 61' - Doelpunt - Karim Benzema (2 - 1)
  2. 63' - Geel - Casemiro
  3. 79' - Verv. Alan Patrick door Marcos Antônio
  4. 79' - Verv. Karim Benzema door Luka Jovic
  5. 79' - Verv. Tetê door Marlos
  6. 90+3' - Geel - Dentinho
UEFA Champions League - speeldag 4 - 03/11/21 - 18:45
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
39'
Fernando
1 - 1
Fernando
39'
61'
Karim Benzema
61'
Karim Benzema
2 - 1

Real Madrid heeft een grote stap gezet richting de 1/8e finales van de Champions League. Thuis tegen Sjachtar Donetsk had het wel niet veel overschot: 2-1. Eden Hazard kwam niet van de bank af.

2 weken geleden draaide Real Madrid in Oekraïne Sjachtar Donetsk door de gehaktmolen met 0-5. Vinicius Junior was toen de grote ster met 2 goals en 1 assist. Ook vanavond speelde de 21-jarige Braziliaan een prominente rol.

 

Na sloom uitverdedigen van Sjachtar schotelde Vinicius zijn spitsbroeder Benzema de openingsgoal voor. Goed voor de 1.000e goal ooit van Real Madrid in de grootste Europese voetbalcompetitie.

 

De paal en enkele goede reddingen van Thibaut Courtois hielden Real aanvankelijk overeind. Maar op slag van rust was de Belgische doelman kansloos tegen een schicht van Fernando. De assist van Alan Patrick (met zijn borst) mocht er ook wezen.

 

De 3 punten binnenhalen leek een lastig karwei te worden voor Real totdat het duo Vinicius-Benzema op het uur weer toesloeg. Eden Hazard moest de hele wedstrijd toekijken vanaf de bank.

 

Met 9 op 12 springt Real naar de leiding in groep D. Op de volgende speeldag wacht een trip naar Sheriff Tiraspol, de enige ploeg die Real in deze Champions League kon verslaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.