FIFA Club World Cup - speeldag 1 - 04/02/21 - 15:01
45+6'
André-Pierre Gignac
45+6'
2 - 1

Tigres heeft de halve finales op het WK voor clubs in Qatar bereikt. Dankzij André-Pierre Gignac veegde met 2 goals een achterstand uit tegen Ulsan Hyundai uit Zuid-Korea. In de halve finales treft Tigres zondag Palmeiras.

In een van de toekomstige WK-stadions kwam Ulsan op voorsprong toen verdediger Kim op een hoekschop aan de eerste paal de bal in doel verlengde. Tigres moest even naar adem happen, maar sloeg hard terug net voor de rust.

Na enkele kansen was het in minuut 40 eindelijk raak: op een hoekschop stond André-Pierre Gignac op de juiste plaats voor de gelijkmaker. En nog voor de rust zette Tigres de scheve situatie helemaal recht.

De VAR had hands gezien bij Ulsan en de ref legde de bal op de stip. Gignac klaarde de klus en schoot zo Tigres naar de halve finales: 2-1. De Fransman, die al sinds 2015 in Mexico speelt, was ook al de held geworden in de finale van de CONCACAF Champions League. Dankzij die zege mag Tigres meedoen aan het WK voor clubs.

Bekijk de twee doelpunten van André-Pierre Gignac:

Kee-Hee Kim had Ulsan Hyundai op voorsprong gekopt

90+2'
Ulsan HD FC
45+7'

VAR ziet handspel net voor de rust: Gignac scoort zijn tweede vanaf de stip: 2-1