Ga naar de inhoud
Griezmann nam twee doelpunten voor zijn rekening.

Griezmann verlost Frankrijk van gelijkspel-syndroom tegen Finland

 di 7 september 2021 22:39
  1. 4' - Geel - Rasmus Schüller
  1. 54' - Doelpunt - Antoine Griezmann (2 - 0)
  2. 64' - Verv. Jere Uronen door Pyry Soiri
  3. 74' - Verv. Urho Nissilä door Kaan Kairinen
WK-kwalificatie UEFA - speeldag 6 - 07/09/21 - 20:46
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
54'
Antoine Griezmann
54'
Antoine Griezmann
2 - 0

Wereldkampioen Frankrijk weet weer wat winnen is. Na 5 gelijke spelen op rij kon Antoine Griezmann Les Bleus nog eens de volle buit bezorgen met twee knappe doelpunten in de WK-kwalificatiematch tegen Finland.

Puntendelingen tegen Bosnië en Oekraïne, niet meteen de interlandbreak die wereldkampioen Frankrijk voor ogen had. Tegen Finland hadden Les Bleus dan ook iets goed te maken.

 

Dat beseften ook de supporters maar al te goed: met een luidkeelse Marseillaise pompten ze de Franse sterren nog eens op. Een zesde gelijkspel op rij  mocht niet.

 

Antoine Griezmann had dat goed in zijn oren geknoopt. Met een fantastische goal, buitenkantje links, opende de spits van Atletico de score na een vinnige start. 

 

Dat kunstje herhaalde Griezmann ook na de rust nog eens na een knappe actie van Benzema. Met 41 doelpunten voor Frankrijk komt Griezmann op gelijke hoogte met Michel Platini. Alleen Olivier Giroud (46) en Thierry Henry (51) scoorden nog meer voor Les Bleus. 

 

Met de drie punten verstevigt Frankrijk zijn koppositie in groep D van de WK-voorronde. De titelverdediger kan zijn ticket voor het WK in Qatar al ruiken. Op 7 oktober speelt Frankrijk tegen de Rode Duivels in de halve finales van de Nations League.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

90+8' tweede helft
64'
46' tweede helft
45+2' eerste helft
34'
1' eerste helft