76'
81'
81'
4 - 2

Nederland is met een sisser begonnen aan zijn WK-voorronde. Op bezoek bij concurrent Turkije werd het een pijnlijke avond: 4-2. Na een dik halfuur had Burak Yilmaz voor een 2-0-ruststand gezorgd. Na de 3-0 leek er even nog een comeback in te zitten, maar die smoorde Burak Yilmaz in de kiem met zijn derde van de avond. Nederland miste in het slot nog een penalty.

Het werd een baalavond voor onze noorderburen. Nederland had de controle zonder gevaar, maar Turkije scoorde: een schot van Burak Yilmaz week op het kwartier af op De Ligt. De bezoekers zochten naar de gelijkmaker.

Op een counter maakte Malen evenwel een strafschopfout op Yokusku, Yilmaz faalde niet. Op slag van rust zag Oranje de kopbal van De Ligt over de lijn, maar de ref oordeelde anders.

Kort na de rust maakte talent Hakan Calhanoglu er 3-0 van. Boeken toe leek het, maar de mannen van Frank de Boer bleven gaan. Invallers Klaassen en De Jong zorgden in 2 minuten voor de aansluitingstreffers.

Een comeback zat er nog in, maar het was Yilmaz die de held van de avond werd: de Rijsel-spits poeierde een vrijschop in de winkelhaak. In de extra tijd miste Depay nog een penalty.

Nederland speelt zaterdag tegen Letland, dinsdag trekt het naar Gibraltar.