1. 63' - Doelpunt - Achraf Hakimi (1 - 2)
Serie A TIM - speeldag 17 - 10/01/21 - 12:32
63'
Achraf Hakimi
1 - 2
63'

Op speeldag 17 in de Serie A hebben de nummers 2, Inter, en 3, Roma, het op een 2-2-gelijkspel gehouden. Inter kijkt na de eerdere nederlaag tegen Sampdoria aan tegen een 1 op 6 en een achterstand van 3 punten in het klassement op stadsgenoot en leider Milan.

Romelu Lukaku speelde de volledige 90 minuten en ontpopte zich in het begin van de partij meteen twee keer tot kwelduivel van Roma. Zo moest thuisdoelman Lopez zich een keer serieus reppen op een kopbal van onze landgenoot.

Inter was baas en toch was het de thuisploeg die de score opende. Na 17 minuten maakte Pellegrini er met een afstandsschot via de kuit van Bastoni 1-0 van.

In de tweede helft drukte Inter zijn overwicht uit in twee treffers. De Kroaat Brozovic schilderde een corner op het hoofd van de Slovaakse verdediger Skriniar, goed voor de 1-1.

Nog geen 10 minuten later gaf Brozovic de bal in een snelle aanval mee aan Hakimi, die vanaf rechts naar binnen kwam en met links heerlijk raak trof: 1-2.

Inter leek na de miskleun tegen Sampdoria afgelopen woensdag op weg naar een driepunter, maar in het slotkwartier voerde Roma de druk danig op. Met een kopbal zette Mancini de gelijkmaker op het bord, en daar bleef het bij.

Conte: "Er komt geen versterking"

Inter-coach Antonio Conte was na de match duidelijk dat Inter, dat in een lastig financieel parket zit, het met deze groep zal moeten doen. "Inter zal niets doen deze mercato. Ik lees dikwijls dat Conte spelers wil of vraagt, maar dit jaar bestaat het werkwoord "willen" niet."

"Onze kern heeft kwaliteiten en gebreken, maar we gaan strijden met deze spelers", vertelde hij aan de DAZN-zender. "Die lijn is duidelijk en ken ik al sinds augustus. Ik wil niemand." Vorig seizoen gaf Conte af en toe kritiek op het bestuur over de recrutering, maar die heeft hij nu blijkbaar ingeslikt.

Lukaku was dicht bij het openingsdoelpunt:

De 1-2:

90+5'
AS Roma krijgt een vrije trap. Ivan Perišic (Internazionale) haalde een tegenstander onderuit.
90+4'
Vrije trap voor AS Roma. Aleksandar Kolarov (Internazionale) hield een tegenstander vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90+2'
Romelu Lukaku (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+2'
Lorenzo Pellegrini (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Alessandro Bastoni (Internazionale).
90+1'

89'
88'
Rick Karsdorp (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Alessandro Bastoni (Internazionale).
86'
Redding van Samir Handanovic (Internazionale), die de bal al duikend kan pareren.
86'
Gianluca Mancini (AS Roma) haalt uit met zijn rechter...
86'
Edin Džeko (AS Roma) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
85'
Bryan Cristante (AS Roma) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
84'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Lorenzo Pellegrini (AS Roma), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
84'
Lorenzo Pellegrini (AS Roma) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
83'
De poging wordt gered door Samir Handanovic (Internazionale). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
83'
Lorenzo Pellegrini (AS Roma) haalt uit met zijn rechter...
80'
Chris Smalling (AS Roma) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
80'
Lorenzo Pellegrini neemt de hoekschop voor AS Roma. Hij dropt de bal centraal voor doel.