LaLiga EA Sports - speeldag 19 - 16/12/20 - 21:00
28'
Willian José
0 - 1
28'

Real Sociedad is zijn leidersplaats in Spanje kwijt na een bezoekje aan Camp Nou. Barça won het felbevochten duel met 2-1 nadat het op een achterstand was gekomen. Het duikt ook de top 5 binnen.

In tegenstelling tot de voorbije weken begon Barça voor een keer goed aan de wedstrijd. Toch was het Real Sociedad dat tegen de gang van het spel in op voorsprong kwam rond het halfuur.

De corner van Januzaj werd uiteindelijk door Willian José van dichtbij binnen getikt.

Het antwoord van Barça kwam van Jordi Alba, voor een keer met zijn rechter. Hij plaatste de bal perfect in de kruising.

Nog voor de rust vond Alba De Jong voor doel. Er was eerst gevlagd voor buitenspel, maar het doelpunt van de Nederlander telde toch na het bekijken van de beelden.

Na de rust kon Barça niet verder afstand nemen. Griezmann kon niet scoren tegen zijn ex-club en aan de overkant redde Ter Stegen de zege voor zijn team.

Met drie punten erbij is Barcelona voorlopig 5e, het volgt op 6 punten van het trio Real Madrid, Atletico Madrid en Real Sociedad.

90+4'
Ander Barrenetxea (Real Sociedad) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ronald Araújo (FC Barcelona).
90+3'
90+3'
Real Sociedad krijgt een vrije trap. Carles Aleña (FC Barcelona) haalde Robert Navarro onderuit.
90+2'
Miralem Pjanic (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Martín Zubimendi (Real Sociedad).
90+1'
Alexander Isak (Real Sociedad) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Clément Lenglet (FC Barcelona).
89'
Nacho Monreal (Real Sociedad) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Francisco Trincão (FC Barcelona).
89'
Robert Navarro (Real Sociedad) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Carles Aleña (FC Barcelona).
88'
88'
Real Sociedad krijgt een vrije trap. Francisco Trincão (FC Barcelona) haalde Ander Barrenetxea onderuit.
86'
Carles Aleña (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Martín Zubimendi (Real Sociedad).
85'
85'
Redding van Marc-André ter Stegen (FC Barcelona), die de bal al duikend kan pareren.
85'
Alexander Isak (Real Sociedad) haalt uit met zijn rechter...
84'
84'
Willian José (Real Sociedad) haalt uit met zijn rechter...
84'
Martin Braithwaite (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Alexander Isak (Real Sociedad).