Premier League - speeldag 30 - 03/04/21 - 18:30
74'
Gabriel Jesus
0 - 2
74'

Manchester is op weg naar zijn derde titel in vier jaar in de Premier League. Nummer 3 Leicester City werd 90 minuten lang in bedwang gehouden en de 0-2-eindstand was nog een magere beloning.

Een (voorlopige) kloof van 17 punten op de eerste achtervolger. Wie had dat gedacht na 3 speeldagen, toen Manchester City in eigen stadion een 2-5-oplawaai had gekregen van Leicester?

Maar Manchester City heeft met 17 zeges in zijn laatste 18 competitiewedstrijden meer dan de rug gerecht. Een wraakactie tegen de nummer 3 uit de competitie was dan ook symbolisch.

Leicester mocht blij zijn dat het vroege openingsdoelpunt van Fernandinho werd afgekeurd voor buitenspel, maar kwam niet in het stuk voor. Halfweg de eerste helft had het 5 minuten lang amper 4 procent balbezit gehad.

Man City domineerde, maar kreeg de bal maar niet tegen het net. De Bruyne mikte een vrije trap op de deklat, Mahrez miste een wenkende kans en Aguero kon een volley niet voorbij Schmeichel krijgen.  Dat Vardy wel kon scoren aan de overzijde, was dan ook een verrassing, maar ook nu greep de lijnrechter in.

Man City is genadeloos na de rust

Leicester City maakte een iets betere indruk na de pauze, maar twee afstandsschoten van een verdienstelijke Youri Tielemans brachten geen verlossing.

Man City was wel genadeloos: Mendy profiteerde van zwak verdedigend werk bij de thuisploeg voor het openingsdoelpunt. Gabriel Jesus kreeg de verdubbeling cadeau van Sterling (na knap voorbereidend werk van De Bruyne).

Mahrez had nog medelijden met zijn ex-ploeg door de 0-3 naast te trappen, maar het kon het plezier van City niet bederven. Met alweer een overtuigende prestatie stormt het af op een nieuwe titel.

Bekijk hier beide doelpunten

90+4'

Manchester City heeft wraak genomen voor de 2-5-nederlaag in eigen huis tegen Leicester City. Het hield 90 minuten lang de touwtjes in handen en zette dat na de pauze om in 2 goals. Het wint voor de 18e keer in 19 wedstrijden.

90+3'
Ricardo Pereira (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Raheem Sterling (Manchester City).
90+3'
Manchester City krijgt een vrije trap. Ayoze Pérez (Leicester City) haalde Rodri onderuit.
90+1'
90+1'

Tielemans is al even van het toneel verdwenen, na veel te hebben gegeven voor de rust. De Rode Duivel komt even boven water, maar wordt door Rodri weer neergehaald. Het levert wel nog een gele kaart op.

90+1'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Wesley Fofana (Leicester City) stond buitenspel.
90+1'

90'
90'
Rodri (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Youri Tielemans (Leicester City).
89'

Amartey mept uit frustratie tegen het achterhoofd van De Bruyne. De VAR komt niet tussen, het blijft bij een gele kaart voor Amartey. Guardiola haalt de Rode Duivel naar de zijlijn om af te koelen.

88'
87'
87'

Na haalt de scheidsrechter zich de woede van De Bruyne op de nek. De Rode Duivel kan niet geloven dat hij geen vrije trap krijgt aan de rand van het strafschopgebied.

87'
Daniel Amartey (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kevin De Bruyne (Manchester City).
87'

Leicester City bewaart zijn beste aanval tot op het einde. Maddison - alweer hij - haalt de trekker echter niet over. Hier zat een aansluitingstreffer in.

86'

Kyle Walker ontsnapt aan een gele kaart na een gemene overtreding. Het is niet de eerste vreemde beslissing van scheidsrechter Paul Tierney.