90+10'
Bruno Fernandes
2 - 3
90+10'

Manchester United is op de valreep met de drie punten gaan lopen bij Brighton. Pas in de 100e minuut besliste Bruno Fernandes de wedstrijd vanaf de stip. Op dat moment was er eigenlijk al afgefloten. Rode Duivel Leandro Trossard beloonde zijn uitstekende wedstrijd niet met een doelpunt. Hij raakte wel drie keer het doelkader.

Trossard laat zich zien

Manchester United, met aanwinst Donny van de Beek op de bank, onderging het spel in de eerste helft. Brighton was baas en via Leandro Trossard kwam het twee keer dreigen in de beginfase.

De Rode Duivel haalde telkens uit vanaf dezelfde plaats: twee keer spatte het leer uiteen op het doelkader. Niet veel later kopte ploegmaat Adam Webster op de lat.

Vijf minuten voor de rust kreeg de thuisploeg dan toch waar het recht op had. Neal Maupay benutte een strafschop à la Panenka.

Nog voor de rust was alles te herdoen na een owngoal van Lewis Dunk.

Fernandes beslist de wedstrijd in 100e minuut

United kwam daarna beter uit de kleedkamer. Na tien minuten spelen rondde Marcus Rashford een individuele actie knap af: 1-2.

Brighton was niet aangeslagen en het bleef het doel van David De Gea bestoken. Solly March raakte eerst de paal, meteen daarna mikte Trossard een raket tegen de lat. Vijf keer raakte Brighton in totaal het doelkader, United kwam goed weg.

Diep in de toegevoegde tijd kreeg Brighton dan toch nog wat het verdiende. March profiteerde van alweer geklungel in de United-defensie om de 2-2 binnen te werken.

Een puntendeling leek in de maak, maar de wedstrijd kreeg nog een onverwachte wending. Na een wanhoopsaanval kopte Harry Maguire de bal tegen de hand van Maupay. Penalty voor United en dat cadeautje pakte Fernandes met plezier uit: 2-3. Er was op dat moment eigenlijk al afgefloten, maar de bal werd door de VAR op de stip gelegd.

Bekijk hier de onwaarschijnlijke ontknoping:

90+11' tweede helft
90+10'

Bruno Fernandes (Manchester United) legt de bal op de stip en zet de strafschop om.
90+9'
Strafschop voor Manchester United. De VAR heeft de beelden bestudeerd en de scheidsrechter legt de bal op de stip.
90+7'
De ref fluit een strafschop, Neal Maupay (Brighton & Hove Albion) heeft hands gemaakt.
90+7'
Harry Maguire (Manchester United) verlengt de voorzet met zijn hoofd, maar zijn kopbal strandt op het lichaam van een verdediger.
90+7'
Hoekschop voor Manchester United. Bruno Fernandes trapt die naar de tweede paal.
90+3'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Marcus Rashford (Manchester United) stond buitenspel.
90+3'
David De Gea (Manchester United) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg.
90+3'
Leandro Trossard (Brighton & Hove Albion) haalt uit met zijn linker...
90+3'
Steven Alzate (Brighton & Hove Albion) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+3'
Alireza Jahanbakhsh (Brighton & Hove Albion) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+2'
Bij Brighton & Hove Albion wordt de hoekschop genomen door Pascal Groß. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+1'

89'
Steven Alzate (Brighton & Hove Albion) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Harry Maguire (Manchester United).
89'
Nemanja Matic (Manchester United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Tariq Lamptey (Brighton & Hove Albion).
88'
Pascal Groß neemt de hoekschop voor Brighton & Hove Albion. Hij dropt de bal centraal voor doel.