Premier League - speeldag 8 - 08/11/20 - 17:31
31'
Gabriel Jesus
31'
1 - 1

De clash tussen Manchester City en Liverpool is op een sisser uitgedraaid. De match kon de verwachtingen niet inlossen en kende geen winnaar. Kevin De Bruyne miste in de eerste helft tot overmaat van ramp voor City een penalty voor 2-1. Divock Origi bleef de hele match op de bank bij Liverpool.

City won zijn laatste drie duels in eigen stadion tegen Liverpool, maar de bezoekers konden leider worden als ze nu wel de drie punten hadden gepakt. Dat gebeurde niet omdat de wedstrijd te veel een tactisch steekspel werd en te veel spelers hun topniveau niet haalden.

In de eerste helft gebeurde er nog vanalles. Liverpool begon ultra offensief. Het aanvallend trio Salah, Mané, Firmino kreeg nog steun van man in vorm Jota. City had meteen grote problemen tegen die vier aanvallende mensen en de enorme druk naar voren. Walker was de eerste die begaf en een strafschopfout maakte op Mané. Salah maakte vroeg 0-1.

Het probleem van City was onder meer dat De Bruyne moeilijk gevonden werd. De eerste keer dat het wel lukte bediende De Bruyne meteen Sterling, die op Alisson schoot. De tweede keer was het wel raak. Jesus reageerde sneller dan Alexander-Arnold en werkte goed af: 1-1 (zie video).

Ook City kreeg daarna een penalty toen Gomez zich volgens de VAR onnatuurlijk breed maakte met zijn arm bij een voorzet van De Bruyne. De Bruyne trapte zelf, maar plaatste de bal een paar centimeter naast de paal. (zie video) De 1-1 was een terechte ruststand en uiteindelijk ook eindstand.

Aan de tweede helft maken we dan ook niet te veel woorden vuil. Kansen waren er nauwelijks. Jesus kopte een goede mogelijkheid over. Liverpool had geen enkele grote kans meer. Voor City is het al het derde gelijkspel dit seizoen. Het staat na 8 speeldagen verrassend 11e. Liverpool is derde.

90+5'

Laatste fluitsignaal

De topper eindigt met 1-1. De verwachtingen werden niet ingelost door City en Liverpool. Zeker in de tweede helft was er eigenlijk niets te zien. Ook Kevin De Bruyne haalde niet zijn gebruikelijke niveau.

90+5'

Is het laatste wapenfeit van deze match een vrije trap voor Liverpool. 1-2 zou eigenlijk niet verdiend zijn, maar je weet maar nooit.

90+4'
Rúben Dias (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mohamed Salah (Liverpool).
90+4'

Walker pakt in het slot nog een gele kaart voor een serieuze trap op het been van Matip. Hij weet meteen hoe laat het is.

90+3'
90+3'
Kyle Walker (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Georginio Wijnaldum (Liverpool).
90+3'
Diogo Jota (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ilkay Gündogan (Manchester City).
90+3'

Opeens is het toch de ogen uitwrijven. Alisson is heel ver zijn doel uit gelopen om met het hoofd mee te verdedigen. De bal komt in de voeten van Cancelo, maar die zou alleen hebben kunnen scoren met een lob van 60 meter.

90+3'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Mohamed Salah (Liverpool) stond buitenspel.
90+1'

90'
Sadio Mané (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kyle Walker (Manchester City).
90'

Er komen vier minuten bij

Wie nog iets in de benen heeft en vooral wie een geniale ingeving heeft, kan nu nog een gouden zaak doen. City is de ploeg die het meeste aandringt.

88'
Vrije trap voor Liverpool. Bernardo Silva (Manchester City) hield Andrew Robertson vast en dat had de scheidsrechter gezien.
86'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Sadio Mané (Liverpool) stond buitenspel.
85'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Gabriel Jesus (Manchester City) stond buitenspel.