2. 73' - Doelpunt strafschop - Billy Sharp (1 - 0)
Premier League - speeldag 18 - 12/01/21 - 19:00
Billy Sharp
1 - 0

Op de 18e speeldag heeft Sheffield United dan toch eens in de roos geschoten: tegen Newcastle boekte de rode lantaarn in de Premier League zijn eerste zege van het seizoen. Een kwartier voor tijd was Billy Sharp de schutter met dienst vanaf de stip.

In Duitsland kon Schalke 04 afgelopen weekend een historisch dieptepunt op de valreep wegtikken, in Engeland kunnen de supporters van Sheffield United eindelijk de vele grapjes afblokken.

Na 17 speeldagen oogde de balans van de thuisploeg bijzonder negatief: 15 nederlagen en 2 puntendelingen, goed voor amper 2 puntjes.

De tweede gele kaart van Ryan Fraser (Newcastle) kort voor de pauze betekende een eerste zetje in de rug, een kwartier voor tijd kreeg Sheffield loon naar werken.

Sharp forceerde zelf de penalty na handspel van Fernandez, de invaller toonde zich een koele kikker vanaf de stip.

Dankzij de 1-0-overwinning krikt Sheffield zijn puntentotaal op van 2 naar 5 eenheden.

Het kan nog lang geen afscheid nemen van de post als hekkensluiter, maar de zwarte periode lijkt afgesloten.

Het is de eerste overwinning sinds de 3-0-zege tegen Chelsea op 11 juli. Afgelopen weekend won het wel in de FA Cup tegen laagvlieger Bristol Rovers.

Het doelpunt van de verlossing:

Bolton blijft recordhouder:

90+7'
Jacob Murphy (Newcastle United) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+7'
Matt Ritchie neemt de hoekschop voor Newcastle United. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+6'
Redding van Aaron Ramsdale (Sheffield United), die de bal al duikend kan pareren.
90+5'
Isaac Hayden (Newcastle United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+3'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Rhian Brewster (Sheffield United) stond buitenspel.
90+2'
90+2'
Jacob Murphy (Newcastle United) haalt uit met zijn rechter...
90+1'

90'
David McGoldrick (Sheffield United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90'
John Egan (Sheffield United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Callum Wilson (Newcastle United).
89'
Sheffield United krijgt een vrije trap. Isaac Hayden (Newcastle United) haalde John Lundstram onderuit.
88'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: David McGoldrick (Sheffield United) stond buitenspel.
87'
Fabian Schär (Newcastle United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rhian Brewster (Sheffield United).
87'
Billy Sharp (Sheffield United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ciaran Clark (Newcastle United).
86'
Fabian Schär (Newcastle United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
85'
84'
Vrije trap voor Newcastle United. Ethan Ampadu (Sheffield United) hield Andy Carroll vast en dat had de scheidsrechter gezien.