7. 88' - Doelpunt strafschop - Dušan Tadic (1 - 1)
UEFA Europa League - speeldag 1 - 18/02/21 - 21:00
Dušan Tadic
1 - 1
Dušan Tadic
88'

Ajax heeft op het veld van Rijsel een mooie uitgangspositie versierd voor de terugmatch in Amsterdam. De Nederlanders kwamen op achterstand na een goal van Weah, maar panikeerden niet. Tadic zette een (lichte) penalty om en Brobbey trok zelfs nog een zege over de streep.

Ajax was driekwart wedstrijd dominant, maar vergat dat overwicht om te zetten in doelpunten. De leider in Frankrijk stond pal en kwam zelfs vanuit het niets op voorsprong. Tagliafico pakte uit met een dramatische terugspeelbal en Weah nam het cadeau met de glimlach in ontvangst.

Het was een hard verdict voor Ajax, maar de Nederlandse leider herpakte zich nog. Tagliafico zette zijn foutje recht door een penalty te bemachtigen. De scheidsrechter ging nog even naar de beelden kijken, maar hield voet bij stuk. Tadic trok zich weinig aan van het protest van Rijsel: 1-1.

En er zat zelfs nog wat meer in voor de bezoekers. Spits Brobbey was na zijn invalbeurt goed voor het winnende doelpunt.